Homeopathie
tijdens de zwangerschap, geboorte en het kraambed

Homeopathie zwangerschap

Bij Dana vinden we het belangrijk om je te begeleiden in het hele proces rondom zwangerschap. Uiteraard doen we dit in onze persoonlijke consulten met onze verloskundigen. Maar soms heb je iets meer nodig. Homeopathie tijdens zwangerschap, geboorte of kraamtijd kan hierin een mooie aanvulling zijn. Heb je interesse in homeopathie tijdens de zwangerschap? Maak dan een afspraak met Kristel Winters. Zij is verloskundige bij Dana en tevens geschoold als Klassiek Homeopaat.

Wat is homeopathie?

Homeopathie is een geneeskunde waarbij het zelf herstellend vermogen van het lichaam geprikkeld en geactiveerd wordt. Hiermee gaat de behandeling verder dan slechts het wegnemen van symptomen; met homeopathie pak je de kern van het probleem aan.

Homeopathie tijdens de zwangerschap

Een zwangerschap gaat gepaard met hormonale veranderingen in je lichaam. Er wordt veel gevraagd van je lichaam dat zorgt voor de groei van je baby. Door de hormonale veranderingen kan je lichaam uit balans raken wat kan resulteren in zwangerschapsklachten. Heb je een eerdere negatieve bevallingservaring achter de rug?Dan kan een homeopathie tijdens zwangerschap je helpen om het vertrouwen terug te vinden. Onderstaande klachten zijn goed te behandelen met homeopathie tijdens zwangerschap:

Fysieke klachten

 • Misselijkheid
 • Vermoeidheid
 • Jeuk
 • Verlaagde weerstand
 • Blaasontstekingen
 • Darmproblemen

Mentaal/emotionele klachten

 • Sombere gevoelens
 • Angst
 • Stemmingswisselingen

Homeopathie tijdens de bevalling

Een bevalling is in principe een natuurlijk proces waarop je zo min mogelijk wilt ingrijpen. Toch kunnen er zich situaties voordoen waarbij je wel wilt bijsturen of ondersteunen. Homeopathie kan deze ondersteuning op natuurlijke wijze bieden. Denk hierbij aan:

 • Onregelmatige weeën
 • Het geboren laten worden van de placenta
 • Overtijd gaan
 • Bloedverlies 
 • Angst en onrust tijdens de bevalling.

Homeopathie in de kraamtijd

Ook na de bevalling zijn er homeopathische middelen die het herstelproces tijdens het kraambed kunnen versnellen. Bijvoorbeeld een snelle genezing van het bekkengebied maar ook problemen zoals stuwing of het opgang komen van de melkproductie. Voor de baby kan homeopathie een natuurlijke uitkomst bieden in geval van krampjes, spruw, huidklachten of slaapproblemen.

Het homeopathisch consult

Het eerste consult duurt maximaal 1,5 uur en is uitgebreider dan een consult bij een huisarts. Binnen de homeopathie gaan we ervanuit dat elke verstoring in het lichaam een diepere oorzaak heeft. Tijdens het consult gaan we samen op zoek naar de achtergrond en oorzaak van de klachten. De gesprekken zijn daarom uitgebreid en persoonlijk, hierdoor krijg je zelf ook meer inzicht in het lichamelijke en emotionele verband van de klachten. Dit is verhelderend en wordt vaak als prettig ervaren. In overleg zullen we de behandelstrategie bespreken we maken daarna een afspraak voor een vervolgconsult over 4 tot 6 weken. De vervolgconsulten duren ongeveer een halfuur tot drie kwartier.

Afspraak

Wil je meer weten over homeopathie tijdens zwangerschap? Neem dan contact met ons op. Ook voor het maken van een afspraak.

Tarieven

Hieronder tref je de tarieven aan die worden gehanteerd vanaf 1 januari 2022

Eerste consult                   € 110
Vervolgconsult                 €   90
Herhaalrecept                  €   25

Annuleren

Een afspraak dient 48 uur van tevoren geannuleerd te worden. Voor niet of later geannuleerde afspraken wordt de helft van het tarief doorberekend.

Vergoedingen zorgverzekering

Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden homeopathische behandelingen. In veel gevallen heb je hier een aanvullende verzekering nodig. Bekijk je polisvoorwaarden voor de exacte vergoeding of bezoek de site van je verzekeraar.