HypnoBirthing®

HypnoBirthing® cursus Zeist

Op zoek naar een HypnoBirthing cursus in Zeist? Bij Dana Centrum worden er regelmatig HypnoBirthing cursussen gegeven. Ook voor zwangeren die niet onder verloskundige zorg bij Dana Centrum zijn. Maar wat is het precies? En wat is de meerwaarde van het volgen van een HypnoBirthing cursus in Zeist, als je al bij Dana onder verloskundige zorg bent?

Hypnobirthing cursus Zeist, wat houdt het in?

HypnoBirthing is een holistische zwangerschapscursus ter voorbereiding op de bevalling. Samen met je (geboorte)partner, word je in 4 bijeenkomsten begeleid naar vertrouwen, ontspanning, focus en positief uitkijken naar de bevalling.

Het uitgangspunt van HypnoBirthing is dat geboorte een natuurlijk proces is. Het lijf van een zwangere vrouw weet precies wat het moet doen om het kindje op een rustige en liefdevolle manier geboren te laten worden. Het natuurlijke verloop tijdens het geboorteproces dient zo veel mogelijk gerespecteerd te worden.

Wat leer je tijdens HypnoBirthing?

HypnoBirthing helpt vrouwen het vertrouwen in hun lichaam weer terug te vinden. Door middel van ontspannings- en ademhalingsoefeningen leer je hoe je jezelf in een diepe ontspanning brengt. Hierdoor stimuleer je het natuurlijke pijnstillende vermogen van jouw lichaam, wat een positieve invloed heeft op het verloop van je bevalling. Samen met theoretische kennis over het geboorteproces helpt een HypnoBirthing cursus je om vol in je kracht te staan tijdens de geboorte van je kindje.

Verloskundige Dana

Ben je cliënt van Dana Centrum? Dan heb je tijdens je zwangerschap regelmatig consulten met je verloskundige. Naast de medische checks, besteden we ruime tijd aan jou en je partner. Heb je het toch het gevoel dat je je nog wat extra wilt voorbereiden op je bevalling? En zoek je een manier om nog meer ontspannen je bevalling in te gaan? Dan is een HypnoBirthingcursus wellicht wat voor jou (en je partner). Je verloskundige kan jou hiervoor goed informeren.

Wat zijn de voordelen van HypnoBirthing?

 • Word bewust van wat je wilt
 • Voel je vrij van angst
 • Leer hoe jezelf te ontspannen
 • Duidelijke rol (geboorte)partner
 • Verminder stress en spanning
 • Zorg voor een positieve geboorte ervaring
 • Krijg vertrouwen in het geboorteproces
 • Maak connectie met je baby
 • Leer effectieve ademhalingstechnieken

Wie geeft de cursus?

De HypnoBirthing® cursus Zeist, wordt door onze verloskundige Kristel Winters gegeven. Naast dat zij gecertificeerd HypnoBirthing docente is, is zij ook een bevlogen en warme holistische verloskundige met een veel ervaring.

Praktische info

De cursus bestaat uit 4 lessen van elk 2,5 uur. De lessen worden gegeven in ons pand Calluna in Zeist. Voor cursusdata en aanmelden ga je naar de website van Kristel Winters: www.welbevallen.nl

Voordelen HypnoBirthing cursus Zeist

 • De HypnoBirhting cursus wordt gegeven in kleine groepen. Zo is er persoonlijke aandacht voor jullie als stel.
 • De cursus wordt gegeven door een holistisch verloskundige, waardoor je put uit jarenlange praktijkervaring.
 • Niet alleen oefeningen en meditaties, maar ook veel ruimte voor ervaringen en interactiviteit.