Aster Hermans, Vroedvrouw en IPT-Practitioner (momenteel met verlof)

Aster vormt samen met Kristel Winters ons eerste verloskundige team. Op dit moment geniet zij van haar verlof en wordt zij waargenomen door Amber van Tilburg.

Met haar warme, enthousiaste en betrokken hart begeleidt Aster met veel liefde je zwangerschap, baring en kraamtijd. Of het nu gaat om een meditatie voor meer contact te krijgen met je kind, of een secuur oog met veel kennis op het medische vlak, bij Aster ben je in goede handen.

Mijn naam is Aster Hermans. In 2015 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Groningen. Ik werkte vijf jaar met veel plezier bij verschillende reguliere kleine praktijken in de noordelijke provincies. Ondertussen werd de tijd steeds rijper voor een nieuwe stap.

Aster

Opgegroeid met een Vrije School achtergrond voelde ik allang dat ik op zoek was naar meer verdieping in mijn werk. Ik had al langer het verlangen samen met andere vrouwen te werken in een centrum voor vrouwen. Waar het vrouw zijn centraal staat en mag floreren. Ik wilde meer tijd en aandacht voor mensen, meer de diepte in met elkaar, meer het natuurlijke proces van geboorte eren.

En toen in het voorjaar van 2020 benaderde Daphne mij uit het niets. Meteen voelde ik een enorme energie en inspiratie groeien. Dit klopte als de nieuwe stap in mijn leven: werken als verloskundige maar vooral als vroedvrouw. Een woord dat eer doet aan het vak, waarbij wijsheid (vroed) en ook een holistische benadering passen.

Tijdens consulten maak ik gebruik van haptonomie oefeningen. Een mooie manier om als (aanstaande) ouders nog bewuster te worden van de verbinding met jezelf, elkaar en het kind.

Jullie verhaal en wensen ruimte geven is voor mij uitgangspunt. Daarbij zie ik het als mijn taak om jullie de juiste informatie te geven en jullie te ondersteunen bij het maken van keuzes.

De IPT-Opleiding, die ik inmiddels gevolgd en afgerond heb, voelt als een extra verdieping die naadloos aansluit op het zijn van vroedvrouw.

Dankbaar ben ik hoe alles in mijn leven op zijn plek valt en zich verder ontvouwt.

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten, wees welkom.

BIG-Code: 999 195 22 703