Liesbeth Steenhofpsycholoog en PRI therapeut i.o.

Mijn naam is Liesbeth Steenhof. Ik ben psycholoog en ben sinds 2019 bezig met de vervolgopleiding tot PRI therapeut. Ik vind PRI zo’n mooi en praktisch instrument om belemmerende gedachten en emoties aan te pakken, daarom wil ik het graag aan iedereen leren. Mijn hart gaat hierbij vooral uit naar aanstaande ouders en ouders van jonge kinderen. Een kind krijgen is een prachtig en wonderlijk avontuur, maar tegelijkertijd betekent het een radicale verandering in je leven en de grootste verantwoordelijkheid die je aan kunt gaan. Er komt zoveel op je af. Het is dus niet gek als je merkt dat het ouderschap allerlei nieuwe of zelfs negatieve emoties met zich meebrengt. Deze emoties belemmeren de verbinding tussen jou en je kindje, terwijl die verbinding juist in het prille begin zo belangrijk is voor de hechting en ontwikkeling van je kind.

Als moeder van 2 zonen weet ik dat het niet altijd makkelijk is om met die emoties om te gaan. Door PRI begreep ik dat het hier gaat om overlevingsmechanismen en ben ik me steeds meer gaan realiseren dat, hoe goed onze intenties ook zijn, we onbedoeld en onbewust toch vaak vanuit overlevingsmechanismen reageren. Hierdoor gaan we uit contact met onszelf en met iedereen om ons heen, ook met onze kinderen. En dit is nu juist niet wat je wilt als mens en zeker niet als ouder. Met PRI leer je deze overlevingsmechanismen aan te pakken en kun je weer meer vanuit verbinding met jezelf en je kindje gaan leven. Wil jij dit ook? Geef jezelf en je kindje dan dit cadeau. Je bent welkom!

Ik kan je op vrijdagmiddag ontvangen in het Dana Centrum. Daarnaast ben je welkom in mijn praktijk in Utrecht (Leidsche Rijn), ook ’s avonds als dat jou beter uitkomt. Je kunt naar me toe komen en we kunnen onze gesprekken via videobellen doen.

Ik ben te bereiken via 06-44647554 of liesbeth@ontwikkelmoed.nl

Meer informatie over mij en mijn praktijk vind je hier: https://www.ontwikkelmoed.nl Meer informatie over PRI vind je hier: https://www.prionline.nl