Praktijkondersteuner Dana

Moeder van twee zoons / massagetherapeut / shiatsu / yoga / paardrijden / lekker eten / kunst / films / Parijs

Hoe het begon

Sinds 2015 ben ik shiatsu massagetherapeut en masseur. In mijn praktijk gaf ik ook veel zwangerschapsmassages. Een vriendin wees mij op het bestaan van Dana Centrum. Destijds was ik nog niet bekend met holistische geboortezorg en ik was dus blij verrast dat hun werkwijze precies aansloot bij mijn eigen ideeën. Eindelijk een praktijk waar vrouwen de ruimte krijgen hun zwangerschap en bevalling bewust te beleven! Dat ik daar onderdeel van mag zijn voelt als thuiskomen. Vanaf het eerste moment heb ik mij heel welkom gevoeld bij Dana. Iedereen werkt hier vanuit het hart en dat voel je meteen. Je kunt hier echt jezelf zijn.

Praktijkondersteuner bij Dana Centrum

Elke werkdag ben ik bij Dana aanwezig van 9.30-13.00 uur. Ik verwelkom de cliënten, beantwoord de mail, telefoon en beheer de agenda’s. Daarbij ondersteun ik de verloskundigen waar ik kan. Het is een dynamische mix van werkzaamheden waar ik erg blij van word.

Persoonlijke connectie

Zelf heb ik twee zoons van 12 en 16 jaar. Voor mij is zwanger zijn dus alweer een tijdje geleden. In die tijd was er nog niet veel keus (en kennis) dus ik volgde de geijkte route. Nu ik bij Dana werk vind ik het heel jammer dat ik destijds niet de zorg en de aandacht heb gekregen bij mijn eigen zwangerschappen.

Bij Dana zijn de consulten bijvoorbeeld veel langer en dat is niet voor niets. Door ruimer de tijd te nemen voor controles is er ruimte voor de medische check, maar ook (en niet geheel onbelangrijk) voor het emotionele proces. Een zwangerschap is echt een prachtige transformerende belevenis en in een hectisch leven is het heel fijn dat je dan ook de ruimte hebt om stil te staan bij alles wat er gebeurt op fysiek en emotioneel vlak. Dat gun ik echt alle zwangere vrouwen en hun partners.

Wat het werken bij Dana bijzonder maakt

Dana Centrum zit in een prachtig statig pand in Zeist. Toen ik hier voor het eerst een rondleiding kreeg en de spreekkamers zag werd ik meteen zo blij. Warme huiselijke kamers met warme dekens, verse thee en gedimd licht. Zó anders dan een gemiddelde praktijkkamer. Toen dacht ik direct ; ‘Ja, hier wil ik werken!’. Het werken met lieve mensen die dezelfde holistische visie op de gezondheid van de mens delen. De oprechte interesse in onze cliënten en het prachtige oude gebouw ‘Calluna’ maken dat ik mijn werk bij Dana met ontzettend veel plezier doe.

Wat kenmerkt Ramona?

Nieuwsgierigheid – brede interesse in mens en natuur – sociaal – behulpzaam en invoelend. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en ben altijd oprecht geïnteresseerd in hun verhaal. Daarbij hou ik er van om dingen te regelen en op te lossen, als eerste aanspreekpunt bij Dana komen al die eigenschappen mooi samen.

Wanneer vind je Ramona bij Dana?

Van maandag tot en met vrijdag van 9.30-13.00 uur vind je mij bij de receptie (in de wachtkamer). Tussen 10.00-13.00 ben ik telefonisch bereikbaar om met liefde al je vragen te beantwoorden.

Op woensdagmiddagen van 14.00-18.00 uur geef ik shiatsu massagetherapie bij Dana centrum. Deze therapie is geschikt voor iedereen die op zoek is naar meer balans en ontspanning. Lees er meer over op: www.shiatsumassagehouten.nl

Praktijkondersteuner Ramona Jongerius