Daphne van der Putten en Mariëtte Frits

Daphne en Mariette

In augustus 2020 hebben we de mooie stap gezet om “Dana Geboorte, Vrouwenzorg en Opleidingen” op te zetten. We werken al 3 jaar met veel plezier en succes samen en hebben de IPT-Opleiding vormgegeven en op de kaart gezet.

Onze missie is een gezond bekken toegankelijk maken voor iedere vrouw en voor baby’s een zachte start te faciliteren, door de vrouw in al haar kracht holistisch te begeleiden tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd en zorg te dragen voor een zo gezond mogelijk bekken, ook ná de zwangerschap.

We zijn heel blij dat we jullie hier, in het centrum Dana, mogen ontmoeten.

Wees welkom!

Vroedvrouw in hart en nieren, begaan, betrokken, liefdevol, kundig en krachtig. Al jaren begeleidt zij vrouwen in het bijzondere proces van zwangerschap en geboorte. 

Mijn naam is Daphne van der Putten. Ik ben vroedvrouw in hart en ziel. Mijn inspiratiebronnen zijn Ina May Gaskin, Michel Odent en Sheila Kitzinger. Deze geboortewerkers hebben niet alleen diepgaande kennis over het vrouwenlichaam en het geboorteproces, ze eren ook de innerlijke wijsheid van de vrouw. Ze zijn voorstander van het laten ontvouwen van een autonome geboorte (m.a.w. zonder overbodige inmenging van buitenaf). Female empowerment en lichaamswijsheid zijn in mijn carrière altijd de rode draad geweest. 

Ik help vrouwen in hun zoektocht naar lichaamsbewustzijn, zodat ze haar lichaam, gevoelens maar ook haar grenzen kan voelen. Tegenwoordig werk ik niet alleen met zwangere vrouwen, maar begeleid ik ook niet-zwangere vrouwen in het openen en weer in contact brengen met hun lichaam. Vrouwen gaan dan stralen van binnenuit met een kracht die niet te evenaren is.

Medische achtergrond 

In 2009 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Mijn opleiding heb ik afgerond in België en heb daar als zogenaamde caseload verloskundige in een kleine vroedvrouwen praktijk gewerkt. We begeleidden thuis- en ziekenhuisgeboortes. Na een tijdje voelde ik een verlangen om me te verdiepen in ingewikkeldere zaken die kunnen spelen tijdens een geboorte en begon ik te werken als klinisch verloskundige. Daarna heb ik een aantal jaren gewerkt in een academisch ziekenhuis (het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht), alwaar ik meehielp met gecompliceerde geboortes die specialistische kennis en zorg vereisten. Daar ben ik ook gecertificeerd als neonatale life supporttrainer en basic life supporttrainer en werd ik gecertificeerd hypnobirthing docente. 

Ik heb tijdens mijn tijd in het ziekenhuis altijd geprobeerd bruggen te slaan tussen de medische en spirituele wereld. Iets wat ik nog steeds met passie doe! 

Inmiddels ben ik aan het werk als vroedvrouw in het Dana Centrum welke ik op heb gericht met Mariëtte. Daar mag ik, samen met mijn geweldige collega’s, thuis- en ziekenhuisbevallingen begeleiden. Ik werk graag op een vrije manier, los van protocollen, maar met respect voor de wetenschap. Tegenwoordig heb ik in het Dana Centrum meer een rol als supervisor en inspirator.

Naast mijn werk als vroedvrouw en lichaamswerker ben ik de trotse moeder van drie zonen van momenteel 11, 16 en 20 jaar oud. Ik ben heel trots op hen en voel me elke dag dankbaar en gezegend dat ze gezond en gelukkig zijn! 

Spirituele ontwikkeling 

Mijn spirituele reis loopt parallel aan mijn ontwikkeling in mijn werk en ik heb allerhande cursussen gedaan op dit gebied. Ik heb geleerd om te bidden en te mediteren. Ik heb het prachtige concept van de mens als seksueel wezen omarmd door het volgen van verschillende tantra trainingen. Ik heb geleerd mijn waarheid te spreken op een geweldloze en authentieke manier en om echt te luisteren naar een ander. Ik heb geleerd te voelen zonder oordeel en alle gevoelens toe te laten, alles te accepteren wat zich in mij voordoet zonder het te willen veranderen, zowel vreugde en extase, als ook ongemak en pijn. 
 

De-armouring 

Door mijn spirituele reis kwam ik in aanraking met de-armouring. Dit is een methode om het lichaam te bevrijden van blokkades die in het lichaam zijn opgeslagen als verdedigingsmechanisme. 
 

Eén van mijn teachers is Susanne Roursgaard (Gaia-methode). Zij gaf me een goede theoretische en praktische basis in het veld van interne en externe de-armouring op zowel vrouwen als mannen. Daarna ben ik me meer en meer aan het verdiepen in het belang van het bindweefsel (fascia) bij het loslaten van spanningen in het lichaam. Ik heb getraind bij een aantal bevriende osteopaten om mijn praktische kennis van het externe bekkengebied te verbreden.

Verder heb ik ook enkele trainingen gevolgd in Myofascial Energetic Release bij Satyarthi Peloquin en Roland Engelbracht. 


In 2017 kreeg ik de kans om de training Holistic Pelvic Care™ te volgen, ontwikkeld door Tami Lynn Kent. Zij is een voorloper op het gebied van intiem lichaamswerk en ik heb veel van haar mogen leren. Mijn praktische kennis met betrekking tot het bekken verdiepte zich in deze setting. Ik leerde hoe je enerzijds kon werken op structureel niveau, zoals het werken met de fascia en het oplossen van spanningspatronen, en anderzijds visualisatietechnieken kon gebruiken om bijvoorbeeld een imprint van trauma in het bekken te vervangen door een gezonde imprint. Vooral na de geboorte is dit een hele nuttige techniek. 

Integral Pelvic Therapy® 

Al deze verschillende technieken en theoretische benaderingen hebben hun sporen achtergelaten op mijn hoedanigheid van therapeut in het veld van vrouw en gezondheid. Ik heb hierdoor mijn eigen manier van werken ontwikkeld, een mix van aandachtige aanraking, fascia- en triggerpointrelease, emotioneel lichaamswerk en energetische technieken. 

In januari 2018 besloot ik te stoppen als verloskundige in het ziekenhuis om mij volledig te wijden aan mijn praktijk als lichaamswerker (gespecialiseerd in zwangerschap en geboorte). Mijn manier van werken kreeg een naam: Integral Pelvic Therapy®. 

Samen met mijn vriendin en wijze vrouw Mariëtte Frits is de training Integral Pelvic Therapy® Education ontwikkeld voor professionals. De training is inmiddels geaccrediteerd door het CRKBO, KTNO, BATC en de KNOV. Ook hebben we de beroepsvereniging Integral Pelvic Therapy Association opgericht (de “IPTA”). Onze missie is om op deze manier holistisch lichaamswerk toegankelijker te maken in het reguliere systeem, zodat het in de toekomst toegankelijk is voor elke vrouw. 

Ik ben trots dat ik mijn eigen pad heb gevonden, dat ik vanuit mijn hart en bekken mag werken en dat ik gesteund word door familie en vrienden. Ik ben dankbaar voor het respect van mijn collega lichaamswerkers, van verloskundigen en dokters. Alles lijkt op zijn plek te vallen terwijl mijn pad zich verder ontvouwt. 

Geboorte: Mijn visie op geboorte is gebaseerd op vertrouwen. Vertrouwen in jezelf en vertrouwen in het proces. Keuzevrijheid en het voelen van een belichaamd consent, zijn voorwaarden om in vertrouwen te kunnen baren. Voor mij is het heel belangrijk dat ik met jou als cliënt op een gelijkwaardige basis kan werken, waarbij ik kan begeleiden en adviseren vanuit mijn expertise en waarbij jij bij iedere stap kan invoelen en besluiten of je iets wel, of juist niet wilt. 

Het begeleiden van dit proces ervaar ik iedere keer weer als een verrijking. Het is een eer om zo dichtbij te mogen zijn in de transformerende ervaring van een geboorte. Als vroedvrouw, als coach, als sister. 

Om je goed te kunnen begeleiden in dit proces, is het voor mij belangrijk dat jij de bereidheid voelt om diep in jezelf te duiken en jouw eigen denkkader onder de loep te nemen. Over jezelf, over je relatie en over geboorte in het algemeen. Ik geloof dat geboorte een hele spirituele ervaring kan zijn, en dit moet daarom benaderd worden met bewustzijn, holistische en aandachtige zorg. 

BIG-Code: 999 133 82 703

Daphne

Opleider, trainer, gevoelsmens in hart en nieren. Sinds 2004 begeleidt zij mensen in hun herstelproces en ontwikkeling en leidt zij met hart en ziel mensen op. 

Al meer dan 15 jaar werk ik als coach en lichaamswerker. 

Mijn passie is mensen in al hun diversiteit.

Ik ervaar het als een voorrecht om tijdens de opleiding en ook tijdens de IPT-sessies zo dichtbij iemand te mogen komen. Het werken met vrouwen op deze manier raakt me iedere keer. Persoonlijk flink door de wol geverfd ben ik in staat een bedding te bieden voor alles wat er is. Er is voor mij niets mooiers dan te zien en ervaren dat vrouwen zich veilig voelen, dat ze hun “ja” en “nee” weer ontdekken, dat ze kunnen helen en hun innerlijke kracht weer terugvinden.

Naast 10 jaar als leerkracht in het binnen- en buitenland te hebben gewerkt, heb ik opleidingen gevolgd op gebied van NLP (Practitioner en de Master Practitioner), Emotioneel Lichaamswerk en Ademwerk. In Zuid-Afrika heb ik bij Ewald en Gail Meggersee de Body Stress Release Academy gevolgd.

Bij Betty Martin heb ik geleerd over het “Wheel of Consent”, een concept wat mij diep raakt Ik neem dit in al mijn behandelingen mee en het vormt een essentieel deel van de opleiding. Verder heb ik vele cursussen gevolgd op allerlei gebied van tantra en sjamanisme tot voetreflexologie.

Mijn aanpak is naast liefdevol en warm vooral nuchter, gedegen en resultaatgericht. Zo nodig hou ik je een spiegel voor of stel “indringende vragen”. 

Het leven heeft mij vele kanten laten zien; van ziek tot gezond, van monogame tot “ingewikkelde” relaties, van werken in internationale teams tot zzp-er op Hollandse bodem.

Hierdoor is niets te gek, kan alles besproken worden. Overal is een bedding voor.

Graag ga ik met jou het avontuur aan.

Mariette

Vroedvrouw

Aster vormt samen met Kristel Winters ons eerste verloskundige team.

Met haar warme, enthousiaste en betrokken hart begeleidt Aster met veel liefde je zwangerschap, baring en kraamtijd. Of het nu gaat om een meditatie voor meer contact te krijgen met je kind, of een secuur oog met veel kennis op het medische vlak, bij Aster ben je in goede handen.

Mijn naam is Aster Hermans. In 2015 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Groningen. Ik werkte vijf jaar met veel plezier bij verschillende reguliere kleine praktijken in de noordelijke provincies. Ondertussen werd de tijd steeds rijper voor een nieuwe stap.

Opgegroeid met een Vrije School achtergrond voelde ik allang dat ik op zoek was naar meer verdieping in mijn werk. Ik had al langer het verlangen samen met andere vrouwen te werken in een centrum voor vrouwen. Waar het vrouw zijn centraal staat en mag floreren. Ik wilde meer tijd en aandacht voor mensen, meer de diepte in met elkaar, meer het natuurlijke proces van geboorte eren.

En toen in het voorjaar van 2020 benaderde Daphne mij uit het niets. Meteen voelde ik een enorme energie en inspiratie groeien. Dit klopte als de nieuwe stap in mijn leven: werken als verloskundige maar vooral als vroedvrouw. Een woord dat eer doet aan het vak, waarbij wijsheid (vroed) en ook een holistische benadering passen.

Tijdens consulten maak ik gebruik van haptonomie oefeningen. Een mooie manier om als (aanstaande) ouders nog bewuster te worden van de verbinding met jezelf, elkaar en het kind.

Jullie verhaal en wensen ruimte geven is voor mij uitgangspunt. Daarbij zie ik het als mijn taak om jullie de juiste informatie te geven en jullie te ondersteunen bij het maken van keuzes.

De IPT- Opleiding, die ik ook zal gaan volgen, voelt als een extra verdieping die naadloos aansluit op het zijn van vroedvrouw.

Dankbaar ben ik hoe alles in mijn leven op zijn plek valt en zich verder ontvouwt.

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten, wees welkom.

BIG-Code: 999 195 22 703

Aster

Vroedvrouw – Klassiek Homeopaat- HypnoBirthing Docent

Kristel vormt samen met Aster ons eerste verloskundige team.

Kristel is een warme, krachtige vrouw, moederfiguur en gepassioneerde vroedvrouw. Bij haar vind je een stevige bedding. Zij biedt ieder de ruimte om zichzelf te zijn.

Op verzoek zet zij o.a. haar homeopatische kennis in tijdens je zwangerschapstraject, baring en kraamtijd.

Mijn naam is Kristel Winters. Ik ben moeder van drie prachtige kinderen en vroedvrouw vanuit mijn hart. Ik koos voor dit mooie vak nadat ik zelf mijn kinderen had  gekregen en de kracht van de kwetsbaarheid tijdens mijn eigen zwangerschappen en de geboortes heb mogen ervaren. Als vroedvrouw wil ik je graag helpen om de zwangerschap en bevalling op de bij jou passende wijze in te vullen. Hierbij staan autonomie, fysiologie en het volgen van de wijsheid van het vrouwelijke lichaam voorop.

Medische achtergrond

Na het afronden van de studie Vroedkunde heb ik een aantal jaren in een stadspraktijk in Utrecht gewerkt. Een tijd waarin ik veel zwangerschappen en mooie geboortes heb mogen begeleiden. Vanaf 2021 wilde ik graag de stap maken naar een holistische praktijk waarbij er meer tijd en ruimte voor persoonlijke begeleiding is. En zoals het gaat, wanneer je afscheid neemt van het oude is er ruimte voor het nieuwe om zich te manifesteren. Zo kwam geboortecentrum Dana op mijn pad. De visie van Daphne en Mariette om een brug slaan tussen het reguliere en complementaire veld van de geboortezorg is er een die ik geheel ondersteun. Als Klassiek Homeopaat ben ik gewend om op een holistische manier naar gezondheid en ziekte te kijken.

Sinds een jaartje ben ik HypnoBirthing® docent volgens de Mongan methode. In deze prenatale cursus geef ik ouders de handvatten om zich op lichamelijk en mentaal vlak op de geboorte van hun kindje voor te bereiden.

Dit jaar zal ik de IPT opleiding volgen zodat ik dit kan integreren in de zorg rondom zwangerschap en geboorte.  Daarnaast zal ik in april 2021 de opleiding voor lactatiekundige afronden. Hiermee zal ik straks in de postnatale periode hulp kunnen bieden bij problemen rondom (borst)voeding.

Visie op zwangerschap en geboorte

Tijdens de zwangerschap en geboorte vindt er op lichamelijk, emotioneel en spiritueel vlak een transformatie plaats. Met de geboorte van een kindje is er ook de geboorte van jou als ouder. Vertrouwen hebben in dit natuurlijke proces, dat sinds het ontstaan van de mensheid al bestaat, is hierbij van groot belang. Ik zal je vanuit mijn ervaring en kennis stimuleren dit vertrouwen te behouden of te vinden. Hierbij is er veel mogelijk en gaan autonomie en medische kennis hand-in-hand.

Ik hoop je snel te ontmoeten en vind het een voorrecht om deel uit te mogen maken van deze bijzondere fase in jouw leven.

BIG: 99925866203

Na het volgen van de IPT opleiding heeft Flo in juni de dappere stap gezet om van Londen naar Nederland te verhuizen. In de tijd dat zij de Nederlandse taal onder de knie aan het krijgen is werkt zij naast IPT- Practitioner ook als Kraamverzorgster. 

Hello, I am a midwife, an IPT practitioner and a maternity nurse. I used to work in the UK as an NHS midwife. While I have some beautiful memories and moments of pure joy, I have often felt that we have failed the women in our care; not giving them all the information they need during pregnancy to make informed decisions, women often seeing a different caregiver at each appointment, women not receiving enough postpartum support, and so on. It can be exhausting and painful to experience on a daily basis.

Training as an IPT practitioner has given me the tools and experience to understand women and their needs more, for example those who have experienced vulvodynia (vaginismus), sexual or birth trauma, pelvic floor and continence issues. It has empowered me to be more “with woman” again, creating rapport and trust with them, to help give women the best possible birth experience.

I have a real passion for IPT and a desire for it to be a part of all women’s journey because of the power it has to bring you back into alignment through heart, body, and mind. This pelvic therapy is the gateway to women embodying their feminine power, healing deep wounds and trauma, and living a more connected, balanced and pleasurable life.

My clients often describe feeling “seen, softness, relaxation, restoration, strengthened, released, self-gratitude/love, openness, energised”, after just one session.

Flo

Als deskundige op het gebied van vrouwengezondheid begeleid ik vrouwen in het creëren van een gepassioneerd leven van binnenuit. Gedurende 21 jaar, in mijn werk als (voormalig) Fysiotherapeut, GZ-Haptotherapeut en Integral Pelvic Therapist, heb ik meer dan duizend vrouwen ondersteund in het cultiveren van een gezondere relatie met zichzelf en hun lichaam.

In de online trainingsprogramma’s van It’s my Pleasure, als mede-oprichtster en expert op gebied van seksuele gezondheid, nodig ik vrouwen uit om hun bekkenlandschap en seksualiteit te verkennen. Mijn doel is om vrouwen een diepe vervulling en tevredenheid op elk gebied van hun leven te laten ervaren. Dit begint met de relatie die ze hebben met hun eigen lichaam.

Daarnaast heb ik mijn ervaring en expertise uitgebreid door een opleiding te volgen tot medisch wetenschappelijk onderzoeker (klinisch epidemioloog). Ik ben deze uitdaging aangegaan om mijn persoonlijke missie op het gebied van gezondheid en vrouwen verder te ontvouwen: synergetisch werken met de wijsheid van het lichaam en de nieuwste wetenschappelijke inzichten, om zo optimale gezondheid en levens(lust) te kunnen ervaren.

Mijn passie is om vrouwen te helpen hervinden wat ze beweegt. Als GZ-Haptotherapeut en Integral Pelvic Therapist help ik vrouwen om plezier en wijsheid in hun lichaam te kunnen ervaren—zowel fysiek als emotioneel.

www.pelvicawakening.com

www.itsmypleasure.nl


Agenda link voor nieuwe aanmeldingen:

https://calendly.com/pelvicawakening/our-first-session-60-min

HAPTOTHERAPIE

In Haptotherapie staat de positieve werking van aanraking centraal. Een disbalans tussen ‘wat je denkt ’ en ‘hoe je je voelt’ heeft vaak een grotere impact op je leven dan je je beseft. Beide zijn belangrijk factoren voor je algehele gezondheid en geluk. Als GZ-Haptotherapeut gebruik ik conversatie, ervaringsoefeningen en affectieve aanraking als tools om je te met je zintuigen te verbinden. Door de taal van het lichaam te leren ontstaat er een diepere verbinding met jezelf.

Door middel van gesprek, ervaringsgerichte oefeningen en affectieve aanraking ontwikkel je je ‘voel-bewustzijn’. Door te luisten naar je gevoelens en deze te leren vertrouwen (of het nu angst, boosheid, verlies, verdriet, geluk of liefde is) kun je andere keuzes gaan maken. Zo creëer je een leven dat jouw vitaliteit ondersteund van binnen-uit. 

DOELGROEP:
In mijn werk zet ik alle kennis en ervaring die ik heb in. De cliënt is daarbij leidend. Ik werk uitsluitend met vrouwen. Mijn specialisme is bekkenproblematiek, pijn bij het vrijen en verdieping van seks en intimiteit.


CV – Fysiotherapie, Hogeschool van Amsterdam (2000) (niet praktiserend)
– Geregistreerd GZ-Haptotherapeut, post-HBO, Academie voor Haptonomie (2012)
– Holistic Pelvic Care™ Provider, Opleiding Tami Kent Portland Oregon (2017)
– Geregistreerd Integral Pelvic Therapist.
– Master Klinische Epidemiologie, Universiteit van Amsterdam (2021)

Martine werkt al meer dan een jaar in de praktijk als IPT-Practitioner. 

Met hart en ziel, kennis, kunde, liefdevolle aanraking en humor begeleid zij vrouwen in hun proces. Wij zijn enorm dankbaar dat zij deel uitmaakt van ons team. 

Sinds 1998 ben ik verloskundige in hart en nieren. Eigenlijk had ik gehoopt dat ik als verloskundige alle dieptes van het vrouw-zijn zou leren en ontdekken, echter een kleinstukje van het vrouw-zijn werd ontsluierd.

Nu ben ik moeder van 2 volwassen zonen en een dochter in het begin van haar pubertijd. Getrouwd en mijn geliefde weer moeten loslaten en nieuwe liefdes mogen ontmoeten. Wat een prachtige (niet altijd leuke) levenslessen.

Toch kreeg ik niet alle lessen over vrouw-zijn, waar ik wel naar verlangde, om de vraagstukken waar ik mee te maken kreeg in mijn werk en privé te benaderen en aan te pakken. Het bleef als een sluier rusten over mijn werk als vroedvrouw, als moeder/opvoeder, in mijn relaties, rond seksualiteit en zelf in het dansen van de tango. Tja ..wat is dat dan en waar leer je iets als je niet eens goed weet waar je naar opzoek bent?

Of wist ik het toch ongeveer wat ik verder wilde ontwikkelen…”de innerlijke kracht van de vrouw aanspreken en ontmoeten?”.

Zoals dat blijkt te gaat met dit soort dingen komt toch het juiste bericht via via op mijn pad. In dit geval was het IPT. Na het volgen van de opleiding IPT kon ik weer verder stappen in mijn ontwikkeling en de vraagstukken van mijzelf en andere vrouwen iets meer ontsluieren. Door de opleiding heeft mijn werk als vroedvrouw kunnen verdiepen. Zo schijnt het een ander licht op mijn moederschap en zelfs in het dansen werkt het door; door menselijke kwetsbaarheid te durven tonen en de lichamelijke communicatie aan te gaan. Alles wordt een beetje anders zelfs tijdens het klussen in huis en naast je partner staan.

BIG-Code: 990 488 59 203

Martine

Ivonne is al meer dan een jaar de praktische ondersteuner in de praktijk. Zij runt (sinds kort samen met Saskia) de praktijkvoering, maakt de afspraken, beantwoordt op woensdag, donderdag en vrijdag de telefoon, houdt de agenda bij en doet nog duizend andere “onzichtbare” maar o zo belangrijke taken; echt goud waard!

Je kunt bij haar terecht voor het opvragen van je zwangerschapsverklaring en alle andere praktische vragen. Wij zijn heel blij met al het werk dat zij uit handen neemt en de warme persoon die zij is.

Ik vind het belangrijk dat jij je welkom voelt in onze praktijk, zodat jij je helemaal op je zwangerschap kunt richten. Bij mij kun je je ook laten masseren, een zwangerschapscursus volgen en begeleiding na de geboorte van je kindje krijgen, zoals een sluitingsritueel.

Voor meer informatie, zie www.volliefdezwanger.nl.

Ivonne

Saskia kwam ons in eerste instantie ondersteunen in de praktische zaken voor de IPT- Opleiding. Sinds de zomer runt ze samen met Ivonne de praktijkvoering. Saskia beantwoordt maandag en dinsdag de telefoon. Warm, liefdevol en betrokken zorgt zij voor een warm welkom. 

Het is mijn persoonlijke missie vrouwen en hun partners te steunen en begeleiden op bijzondere, krachtige en transformerende momenten in hun leven, zoals in de zwangerschap, tijdens de bevalling en in de eerste 1000 dagen na de geboorte.

Ik vind het dan ook een hele eer om deel uit te mogen maken van het hechte team vrouwen bij Dana, waar ik op maandagen en dinsdagen als praktijkondersteuner werkzaam mag zijn. Ik word er blij van als we er samen voor kunnen zorgen dat iedereen die bij ons komt en werkt zich gezien, gehoord en gedragen voelt.

Je kunt bij mij terecht voor het maken van afspraken, regeldingen, praktische vragen of gewoon een luisterend oor. Naast mijn werk als praktijkondersteuner ben ik moeder van twee lieve dochters en werk ik vanuit mijn eigen Doula-praktijk De Ronde Venen als geboorte- en postpartum doula, en ben je bij mij welkom voor ontspannende en liefdevolle zwangerschaps- en postnatale massages, zwangerschapsyoga en postnatale yoga met je baby.

Voor meer informatie: www.lichtschipper.nl

Saskia

Mijn naam is Petra Tuunter. In 2005 studeerde ik af als fysiotherapeut. Kort daarna volgde ik de opleiding tot ZwangerFit-docent. Sinsdien heb ik in verschillende fysiotherapiepraktijken gewerkt. Het plezier dat ik had met de aanstaande en nieuwe moeders tijdens de ZwangerFitlessen, maar ook mijn betrokkenheid bij hun ervaringen met hun bekken en bekkenbodem tijdens en na de zwangerschap, deed me in 2015 besluiten om me te specialiseren als bekkenfysiotherapeut.

In 2019 studeerde ik af en inmiddels help ik vrouwen met zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn, urineverlies, verzakkingsklachten en pijn bij vrijen. Maar ook verlies van ontlasting, vaak moeten plassen, pijn rond het staartbeen en in de bekkenbodem zijn soms reden voor vrouwen én mannen om mij op te zoeken.

Daphne benaderde me medio 2020 om onderdak te vinden bij Dana als bekkenfysiotherapeut. Ik ben een groot voorstander van het combineren van reguliere en complementaire zorg en heel enthousiast over de IPT-opleiding die Mariëtte en Daphne in de wereld hebben gezet. Ik hoop die zelf ooit ook nog eens te volgen. Ik vind het heel bijzonder en dankbaar om onderdeel te mogen zijn van de zorg die in Casa Calluna wordt geboden.

Bekkenfysiotherapie kan een effectieve aanpak zijn van functionele problemen in het bekkengebied. De therapie bestaat doorgaans uit uitleg en oefeningen, eventueel met biofeedback. Oefeningen kunnen gericht zijn op ontspanning, versterking of coördinatie van de bekkenbodem. Bij bekkenpijn ligt de nadruk op het leren stabiliseren van het bekken.

De therapie wordt doorgaans vergoed uit de aanvullende verzekering; bij sommige klachten uit de basisverzekering. Een behandeling begint altijd met een intake waarin we samen de klachten in kaart brengen, de mogelijkheden van therapie bespreken en, indien gewenst, een behandelplan opstellen. Je bent van harte welkom voor een afspraak!

BIG nr: 19064315904

Petra

Mijn naam is Liesbeth Steenhof. Ik ben psycholoog en ben sinds 2019 bezig met de vervolgopleiding tot PRI therapeut. Ik vind PRI zo’n mooi en praktisch instrument om belemmerende gedachten en emoties aan te pakken, daarom wil ik het graag aan iedereen leren. Mijn hart gaat hierbij vooral uit naar aanstaande ouders en ouders van jonge kinderen. Een kind krijgen is een prachtig en wonderlijk avontuur, maar tegelijkertijd betekent het een radicale verandering in je leven en de grootste verantwoordelijkheid die je aan kunt gaan. Er komt zoveel op je af. Het is dus niet gek als je merkt dat het ouderschap allerlei nieuwe of zelfs negatieve emoties met zich meebrengt. Deze emoties belemmeren de verbinding tussen jou en je kindje, terwijl die verbinding juist in het prille begin zo belangrijk is voor de hechting en ontwikkeling van je kind.

Als moeder van 2 zonen weet ik dat het niet altijd makkelijk is om met die emoties om te gaan. Door PRI begreep ik dat het hier gaat om overlevingsmechanismen en ben ik me steeds meer gaan realiseren dat, hoe goed onze intenties ook zijn, we onbedoeld en onbewust toch vaak vanuit overlevingsmechanismen reageren. Hierdoor gaan we uit contact met onszelf en met iedereen om ons heen, ook met onze kinderen. En dit is nu juist niet wat je wilt als mens en zeker niet als ouder. Met PRI leer je deze overlevingsmechanismen aan te pakken en kun je weer meer vanuit verbinding met jezelf en je kindje gaan leven. Wil jij dit ook? Geef jezelf en je kindje dan dit cadeau. Je bent welkom!

Vanaf juni kan ik je op vrijdagmiddag ontvangen in het Dana Centrum. Daarnaast ben je welkom in mijn praktijk in Utrecht (Leidsche Rijn), ook ’s avonds als dat jou beter uitkomt. Je kunt naar me toe komen en we kunnen onze gesprekken via videobellen doen.

Ik ben te bereiken via 06-44647554 of liesbeth@ontwikkelmoed.nl

Meer informatie over mij en mijn praktijk vind je hier: https://www.ontwikkelmoed.nl/ Meer informatie over PRI vind je hier: https://www.pastrealityintegration.com/nl