Pretecho

3D echo’s bij Dana Centrum

Ben je benieuwd naar je kindje en wil je net even wat meer details bekijken dan bij de standaard echo’s die je misschien gehad hebt? Dan kun je bij ons een 3D echo laten maken. In de volksmond wordt dit ook wel een pretecho genoemd, omdat je deze doet omdat je dat zelf graag wilt, niet omdat er een medische noodzaak is.

Bij een pretecho neemt onze echoscopiste Marloes de tijd voor jou/jullie om je kindje mooi en goed in beeld te krijgen. Je kunt zelf meekijken op een scherm en krijgt uitleg over wat er allemaal te zien valt. Of alles goed in beeld gebracht kan worden en te zien is, hangt af van de ligging van je baby, de ligging van de placenta en de hoeveelheid vruchtwater.

Marloes maakt foto’s van je kindje evenals bewegende beelden. Deze krijg je na afloop mee op fotopapier en op een USB-stick. Hoewel het maken van deze echo geen medisch doel dient en je er daarom niet van uit kunt gaan dat er op afwijkingen gelet zal worden, zal Marloes je wel op de hoogte stellen als ze iets afwijkends ziet.

Je kunt een 3D echo het beste inplannen bij een zwangerschapsduur van tussen de 24 en 29 weken. In die periode kan je kindje het mooist in beeld worden gebracht. Bij een meerling is dit tussen de 22 en 26 weken.

Op werkdagen tussen 10:00-13:00 uur is onze praktijkassistente bereikbaar voor het inplannen van echo-afspraken. Een 3D pretecho duurt ongeveer 30 minuten. Wil je liever geen 3D? In 2D is natuurlijk ook mogelijk.

De kosten voor een 3D echo bedragen €100,00 te voldoen per pin bij onze receptie. Je ontvangt daarna een factuur voor je eigen administratie. Bij niet tijdig annuleren van de afspraak (uiterlijk 24 uur van tevoren) ben je de kosten voor de echo aan ons verschuldigd.

Algemene voorwaarden echoscopie bij Dana Centrum