Op deze pagina vind je de opleidingen & trainingen die door Dana Centrum worden georganiseerd. Ook vind je hier cursussen en trainingen die door partners van Dana Centrum worden georganiseerd in huize Calluna. Meer informatie over inschrijving en deelname vind je in de omschrijvingen hieronder. Inschrijving voor deze activiteiten verloopt via de organisator zelf.

elke eerste zaterdag van de maand
Vrouwencirkel voor Moeders

Deze vrouwencirkel is ontstaan uit een gedeeld verlangen om moeders in de buurt te ontmoeten en ervaringen te delen in deze bijzondere tijd. Deelname is gratis voor Dana-moeders.

Je kunt je aanmelden door een WhatsApp te sturen naar de organisatoren. Het WhatsApp nummer is beschikbaar bij de receptie van Dana.

Elke eerste zaterdag van de maand van 9.30-11.30 uur. Voel je welkom! 


elke maandag- en woensdagavond
Hatha en Yin-Restorative yoga

door Yoga Studio Zeist

Al sinds 2004 wordt door Yoga Studio Zeist traditionele hatha yoga gegeven door ervaren leraren, die hun opleiding hebben gevolgd aan erkende scholen. Elke docent heeft zijn eigen stijl. Als je wilt is er ook ruimte voor persoonlijke aandacht voor of na de les.

Voor lestijden en aanmelden kijk je op de website van Yoga Studio Zeist


elke dinsdagavond
Zwangerschapsyoga, Vinyasa en Hatha yoga

door Chantal van Heusden/Unalome Yoga

De yogalessen bij Unalome Yoga zijn afwisselend. In haar yogalessen begeleidt Chantal jou op een hele persoonlijke manier. Het is jouw yoga-beoefening, waarin zij je ondersteunt met aanwijzingen en manuele correcties, als je dat wenst. De groepen zijn maximaal 8 personen.

Kijk voor de exacte data, lestijden en aanmelden op de webpagina van Chantal. Voor een gratis proefles kun je contact opnemen met Chantal. Een link met e-mailadres vind je op haar webpagina.


elke eerste zaterdag van de maand van 9.00-13.00
EHBO aan baby’s en kinderen

door Stichting EHAK / Rode Kruis

Volledige cursus Eerste Hulp Aan Baby’s & Kinderen inclusief certificaat bij het Rode Kruis. Aangeboden door Stichting EHAK. De cursus bestaat uit 5-6 uur online theorie en 4 uur praktijk bij ons in huis Calluna in Zeist.

De online theorie volg je thuis op het moment dat het jou uitkomt. Hierin leer je wat je moet doen bij o.a. brandwonden, koortsstuip, een bloeding, bewusteloosheid, etc. Na afloop daarvan krijg je nog een jaar lang toegang tot de online leeromgeving. De e-learning moet volledig zijn afgerond voordat je mag deelnemen aan de praktijkles. Tijdens de praktijkles ga je in een veilige omgeving belangrijke onderdelen oefenen zoals een verstikking bij een baby en kind, reanimatie baby, reanimatie kind ouder dan 1 jaar, aansluiten van een AED, bewusteloosheid en verbanden aanleggen. De kosten voor deze cursus worden door veel zorgverzekeraars (deels) vergoed. Check hiervoor je aanvullende verzekering.

Data eerstvolgende praktijkochtenden: zaterdag 4 november en 2 december 2023. Meld je hier aan. Ook als je geen cliënt bent van Dana ben je van harte welkom.


om de week op donderdag van 19.25-22.00
Gaia Mantra’s ~ Flower of the Heart

in de even weken, met Jelle Schipper   

“This come-together will be held for your nourishment of the Soul, Heart, Body and Mind (yes also the mind, let’s make him our friend 🐒 )

Each two weeks Jelle will host the circle, Supported by Frank Francesco Jenniskens on Violin & Josien van Mens on Transverse Flute (‘Dwarsfluit’)… Also Pascal vd Pol regularly joins with his bass-guitar.

Singing is so heavenly Joyful when we combine our Voices, Hearts and Intentions of the Mantra’s!:

Aanmelden kan via de Facebook pagina van Jelle Schipper


18 januari 2024
Training Toegepaste IPT voor zorgprofessionals

Een nieuwe training ontwikkeld voor BIG-geregistreerde zorgprofessionals om meer te leren over IPT® en de toepassing daarvan, zonder daarbij onze hele opleiding te hoeven volgen. 

Tijdens de 6-daagse training leer je hoe je de belangrijkste pijlers van IPT® direct kan toepassen op de werkvloer. De training is uitermate geschikt voor verloskundigen, (bekken)fysiotherapeuten, (verloskundig) artsen (i.o.) en aanverwante disciplines. 

Meer informatie vind je hier.


februari t/m mei 2024
Womb Heart Voice Journey, holistisch stemwerk voor zwangeren

door Elenne Klok/My Birthing Voice

The womb-heart-voice journey is een gezamenlijke reis voor zwangere vrouwen, gewijd aan de krachtige werking van de stem en haar verbinding met je hart en je baarmoeder.

Tijdens deze journey van 4 maanden (feb-mei) wordt je ontvangen in een groep van maximaal 8 vrouwen. Je bent onderdeel van de cirkel waarin iedere vrouw haar authentieke geluid brengt en iedere stem waardevol is. We ontmoeten elkaar elke maand bij Dana Centrum voor een workshop dag, je ontvangt 1-op-1 sessies in mijn praktijkruimte, voedende voice and movement practices, we komen samen voor een partner sessie en we sluiten je lichaam met een sluitingsceremonie na jullie geboorte.

Mijn stem kan niet wachten om jouw stem te ontmoeten in al jouw waarheid, en om jou te mogen herinneren aan de Birthing Voice die aanwezig is in jou. Meer lezen, verder voelen en inschrijven kan op mijn website. Ik kijk naar je uit, liefs Elenne


2 april 2024 van 18.30-21.00
Geboorte Event Live – gratis toegang

door Geboorte-event.nl

Maak kennis met allerlei leuke, praktische en interessante zaken rondom jouw zwangerschap, geboorte, kraamtijd en eerste jaar van je baby. Je ontmoet geboortezorgprofessionals uit de omgeving. Ook als je baby al geboren is, kom dan zeker naar dit event. Op Het Geboorte Event vind je namelijk ook professionals die je ondersteunen tijdens het eerste jaar van het moederschap. Kom jij ook naar deze avond van Het Geboorte Event? Dan maak je ook nog eens kans op meerdere cadeaus. Breng
gezellig je partner of een vriendin mee.

Wil je een leuke goodiebag ontvangen als je naar huis gaat of meer lezen over het event? Meld je dan hier aan. Aanmelden is niet verplicht, wel heel erg fijn.


-nu bezig-
IPT basisopleiding gemengde groep

Jaaropleiding tot gecertificeerde IPT Practitioner voor het vrouwelijk bekken, voor zowel vrouwelijke als mannelijke cursisten, of cursisten die zich als zodanig identificeren.

Meer informatie vind je op de website van IPT.


Training Embodied Consent Communicatie September

-uitgesteld-
Embodied Consent, Communicatie voor Professionals- met Mariëtte Frits

Communicatie blijkt het sleutelwoord in de beleving van iedere zwangerschap, bevalling en na-traject. Veel vrouwen ervaren hun bevalling als traumatisch. Hierbij blijkt uit onderzoek dat het niet gaat over de handeling of ingreep zelf, maar over de manier van communiceren.

Hoe zorg je nu voor heldere communicatie met je cliënt, zodat zij regie en autonomie behoudt? In deze workshop krijg je heel veel praktische tools, tips en handvaten. Je oefent en ervaart aan den lijve wat het verschil is tussen ondergaan en ontvangen; het behouden van autonomie of “overgenomen worden door”. Lees hier meer.


-afgelopen-
Maancirkel voor Vrouwen

door Chantall Ramsaran

Op zaterdag 28 oktober staat de Volle Maan in Ram, de JachtMaan. Vroeger ging men in deze tijd op jacht om de wintervoorraad aan te vullen om te kunnen overleven. Hoewel we nu niet meer op jacht hoeven voor ons eten, kunnen we wel kijken naar welke doelen we najagen. Waar jaag jij op? Dit is de tijd om onze rode draad te leren zien en begrijpen. 

Tijdens deze Maan Cirkel staat transformatie centraal, we verbinden onszelf weer met onze diepe vrouwelijke kracht. Door middel van sharings, rituelen, muziek, een ochtend vol met tijd voor jezelf!

Informatie over de cirkel en aanmelden via de website van bij Chantall


Doekenwerk

-afgelopen-
DOEKENwerk & Rebozo

door Juli Pohan, lichaamsgerichte coach   

Werken met een doek is een zachte, voedende en kalmerende techniek. Je kunt het op verschillende manieren gebruiken, om een sessie te starten of te eindigen of zelfs ermee geven. 

Voor:Masseurs, bodyworkers, yogateachers die op een mat op de grond werken. (Deze techniek is maar beperkt geschikt voor op een massagetafel.)

Voor de cliënt is het vaak een manier om dieper in overgave te gaan. Feedback die ik vaak hoor is: een gevoel van veiligheid, koesterend, voedend en kalmerend. Meer info en aanmelden: DOEKENwerk Juli Pohan 


-afgelopen-
Flow that Birth-bijeenkomst

door geboortecoach Lenne Koevoets / Kickass Bevallen

In 2 uur (incl pauze) duiken we in ontspannen tijdens de bevalling. Hoe het werkt, waarom je het nodig hebt en hoe je goed tot ontspanning kan komen. Want ontspannen bevallen klinkt wel echt heel fijn, toch?

Na deze bijeenkomst: 
– Snap je hoe ontspanning voor jullie als koppel werkt (dat is voor iedereen weer anders…)
– Snap je wat je nodig hebt om ontspannen te kunnen bevallen
– Heb je een ademhalingsoefening geleerd waarmee jullie direct samen thuis aan de slag kunnen
– Heb je andere koppels ontmoet in de praktijk die een gelijke visie op het leven en geboorte hebben

Wil jij met een relaxte body & mind je bevalling in gaan? Wil je kennis maken met andere moeders uit de praktijk en ben je benieuwd naar Lenne’s aanbod? Dan hoopt ze je/jullie te zien tijdens de gratis ‘Flow that Birth’ op 28 augustus om 19.30.

Graag van tevoren aanmelden via een mailtje naar info[a]kickassbevallen.nl. Deze bijeenkomst is GRATIS. Ook als je geen cliënt bent van Dana ben je van harte welkom.


-afgelopen-
My Birthing Voice workshop

stemwerk voor zwangeren door Elenne Olsthoorn-Klok

Een ochtend van expressie en verbinding; met jouw authentieke stem, je hart, je bekken en het kindje dat in jou groeit.

Dit is een workshop die je kunt volgen in alle fasen van je zwangerschap. Je wordt in een veilige bedding bijgestaan zodat jij jouw geluid kunt laten klinken in vrijheid. Alle vibraties in de kaak en keel zijn een krachtige manier om het zenuwstelsel naar rust en kalmte te brengen. Wanneer je kaak en keel ontspannen zijn, zijn je yoni en bekkenbodem dat ook.

Tijdens een My Birthing Voice workshop gaan we:
– Verbinden: door stemmeditaties, lichaamswerk en krachtige liederen.
– Voelen: hoe jouw stem je verbindt met je oerkracht en authentieke zelf.
– Volgen: we volgen jouw wijze lijf in wat zijn nodig heeft en aangeeft.

Wat je meeneemt na deze ochtend:
– Dankbaarheid voor jouw eigen stem.
– Je weet meer over de verbinding tussen je kaak en bekken en hebt dit gevoeld.
– Je voelt vrijheid rond het gebruiken van je stem tijdens je zwangerschap en je baring.

Verlang je naar autonomie en verbinding tijdens je zwangerschap? Naar rust rond geluid maken, voorbij alle schaamte en blokkades? Je bent welkom! Zangervaring is niet nodig. Aanmelden of meer lezen: www.mybirthingvoice.com 


Man in Bed training Yves Bonroy

-afgelopen-
Dagtraining voor mannen:
‘De Man in Bed’

door Yves Bonroy, personal development en sex coach voor mannen.   

Ken je dat? Dat je je best doet in de slaapkamer maar je toch een onzekerheid voelt? Is ze wel tevreden? Is het wel goed? Vindt ze het wel fijn? Vergelijkt ze me met iemand anders? Dan is deze dagtraining voor mannen iets voor jou!

Tijdens de workshop ga je onderzoeken wat je seksuele verlangens en behoeften zijn, en waar je tegenaan loopt in de slaapkamer. Want wat wil ik zelf eigenlijk? Wat wil ik ervaren? Is het oké om eigen verlangens te hebben? Tevens onderzoeken we je blokkades op het gebied van seks waarbij ik je technieken en tools aanreik om hier beter mee om te gaan. 
NB: De oefeningen zijn niet seksueel of intiem, iedereen houdt zijn kleren aan 😉 Voor meer info en aanmelden: Dagtraining ‘De Man in bed’ (m) 


Borstmassae & Intieme Zelfmassage workshop

-afgelopen-
2-daagse Borst- & Intieme Zelfmassage door Daphne & Mariëtte.

Tijdens deze 2-daagse nemen Daphne & Mariëtte je mee op reis in de wondere wereld van zelfmassage. Mariëtte deelt haar kennis en wijsheid over het gebied van de borsten. Daphne neemt je mee in het vrouwelijk bekken. Deze twee dagen samen maken een complete ervaring in het lichaam, op ons meest intieme plekken, waar het mooi, lief, extatisch, maar ook pijnlijk en rauw kan zijn. Waar je opwinding en zachtheid voelt, maar ook kwetsbaarheid en emotie. Je bent zo welkom! De workshops zijn zowel samen, als los te boeken. Lees hier meer.