Verloskundigen Driebergen Regio: Holistische verloskundigepraktijk in Zeist met tijd en liefdevolle aandacht

Over Dana verloskundigen Driebergen regio

Dana Centrum, dé holistische verloskundigenpraktijk voor zwangere vrouwen in de regio Utrecht, Driebergen, Hilversum en Amersfoort. Bij ons sta jij, jouw partner en je baby altijd centraal. We bieden een combinatie van holistische verloskunde en Doula-zorg vanuit onze praktijk in Zeist. Naast uitgebreide medische zorg hebben we ook aandacht voor de emotionele aspecten van deze bijzondere tijd.

Iedere vrouw, iedere zwangerschap is uniek. Dus waarom zou je genoegen nemen met standaardzorg tijdens zo´n bijzondere periode?

Wat kan je van onze holistische verloskundigen Driebergen regio verwachten?

 • Geniet van onze praktijk in een warme en huiselijke sfeer
 • Uitgebreide verloskundige consulten van 45-60 minuten (regulier 15 min).
 • Ontvang holistische verloskundige zorg op maat en Doula-ondersteuning in één pakket. We zijn er voor je vanaf het begin tot het einde, zelfs bij medische indicaties.
 • Ervaar onze betrokken en liefdevolle aandacht voor jou, je partner en je kindje, inclusief begeleiding voor je partner.
 • Ontvang gedetailleerde informatie over elke fase van je zwangerschap, bevalling en kraamtijd, inclusief begeleiding bij het opstellen van je persoonlijke beval- en kraamplan.
 • Profiteer van onze exclusieve bekkentherapie (IPT) als onderdeel van onze zwangerschapsbegeleiding, om ervoor te zorgen dat je bekken zo gezond en ontspannen mogelijk is voor de bevalling.
 • Ontmoet ons kleine, zeer betrokken team van vroedvrouwen met een gecombineerde ervaring van meer dan 60 jaar in het vak.
 • We hebben een sterke samenwerking met ziekenhuizen in de regio Utrecht.

Wat onderscheidt ons van een ´reguliere´ praktijk?

Zwangerschap is een uiterst persoonlijke reis. Bij Dana Centrum begrijpen we dat elke zwangerschap uniek is, net als de wensen van elk individu. Als je op zoek bent naar uitzonderlijke zorg, ben je bij ons aan het juiste adres. Onze holistische benadering onderscheidt zich van de reguliere zorg. Om deze speciale zorg mogelijk te maken, vragen we een eigen bijdrage. Ontdek hier meer over onze beschikbare keuzepakketten.

Zorg Dana

 • Twee of drie toegewijde vroedvrouwen
 • Consulten van 45 minuten (10 tot 12)
 • Continue ondersteuning, zelfs medisch
 • 24 uur* ondersteuning bij de bevalling
 • 2/3* kraambezoeken van 1 uur
 • 3 echo´s (ruime tijd)
 • Partnerbegeleiding
 • 1 huisbezoek tijdens zwangerschap
 • 1 IPT behandeling (à 350,-)
 • Begeleiding van A tot Z
 • Praktijk in huiselijke sfeer

Reguliere zorg

 • Eén (wisselende) vroedvrouw
 • Consulten van 15 minuten (10 tot 12)
 • 1e lijns ondersteuning
 • 4 uur* ondersteuning bij bevalling
 • 2/3 * kraambezoeken van 10 minuten
 • 3 echo´s 

Unieke zorg bij verloskundigen Driebergen regio

Wij bieden een unieke combinatie van verloskundige zorg en Doula-ondersteuning. Dit betekent dat we gedurende het hele bevallingsproces aan jullie zijde staan, vanaf het begin tot het einde. Zelfs als er een medische noodzaak is en je naar het ziekenhuis moet voor verdere zorg, blijven we bij je als doula, terwijl de medische verantwoordelijkheid wordt overgedragen aan het ziekenhuispersoneel. We blijven ondersteunen in onze rol als doula zolang jij dat wenst.

Onze ervaring leert dat een vertrouwd gezicht bij je bevalling de kans op een positieve beval ervaring aanzienlijk vergroot.

Het traject van verloskundigen zorg bij Dana Centrum eruit?

Zodra je ontdekt dat je zwanger bent, ben je van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking bij Dana Centrum. We nemen ruim de tijd om je wensen en verwachtingen te bespreken. Als je ervoor kiest om door ons te worden begeleid, zien we je gemiddeld 10-12 keer tijdens de zwangerschap, met consulten van 45 minuten per keer. Rond week 35 komen we ook bij je thuis. Een van deze consulten omvat een uitgebreide sessie van 1,5 tot 2 uur, waarin we dieper ingaan op aspecten die nog aandacht nodig hebben ter voorbereiding op de bevalling en kraamtijd. Bij onze eigen echoscopiste kun je terecht voor standaardecho’s zoals de termijnecho en de 13- en 20-weken echo, maar ook voor echo’s op eigen verzoek. Tijdens de bevalling zijn we aanwezig en in de kraamweek komen we bij je thuis voor ondersteuning, niet alleen voor medische controles, maar ook voor emotionele en praktische begeleiding in de eerste dagen na de bevalling. We sluiten het traject af met een nacontrole afspraak ongeveer 6 weken na de bevalling.

Diensten van Dana verloskundigen Driebergen regio

Hoeveel echo’s zwangerschap?

“Tijdens je zwangerschap bieden we standaard een termijnecho (tussen 10-12 weken), de 13-weken echo en de 20-weken echo aan. Deze echo’s worden volledig vergoed en zijn kosteloos voor jou. De beslissing om van dit aanbod gebruik te maken, ligt volledig bij jou; deze echo’s zijn niet verplicht. In sommige gevallen kunnen er extra echo’s worden aangeboden, bijvoorbeeld als je bloedverlies hebt, de plaats en ligging van de placenta onzeker zijn, er zorgen zijn over de groei van de baby, of als je de positie van je kindje wilt weten. Deze extra echo’s kunnen worden uitgevoerd door onze eigen echoscopiste bij Dana Centrum.

Pretecho verloskundigenpraktijk Driebergen regio

Wil je het geslacht van je kindje weten of wil je gewoon wat langer naar je kleintje kijken? Naast de standaard echo’s bieden we ook pretecho’s aan op eigen verzoek. Hoewel deze niet vergoed worden en alleen beschikbaar zijn in Zeist, bieden we zo toch een oplossing voor aanstaande ouders in Driebergen en omgeving.

Integral Pelvic Therapy door verloskundigen Driebergen regio

“Onze holistische bekkentherapie, Integral Pelvic Therapy, is een integraal onderdeel van onze zwangerschapsbegeleiding. We herstellen de balans in het bekken door middel van zachte uit- en indien nodig inwendige massagetechnieken. Door tijdens de zwangerschap speciale aandacht te besteden aan het bekkengebied, hebben we in de praktijk vastgesteld dat er minder interventies nodig zijn tijdens de bevalling, waardoor deze soepeler verloopt en met minder complicaties.”

verloskundigen driebergen

Holistische aanpak

Wij geloven dat zwangerschap en bevalling natuurlijke processen zijn die het beste met minimale interventie verlopen. We stimuleren vertrouwen in je eigen lichaam en innerlijke kracht, wat we elke vrouw gunnen. Bij ons ben je altijd welkom met je ideeën, twijfels en vragen. Op deze manier ondersteunen we jullie met vertrouwen op weg naar een sterke start als gezin!

Ervaringen van cliënten

“Ik heb door zwangerschapsdiabetes een hele pittige zwangerschap gehad en had me geen betere verloskundigen kunnen wensen dan de verloskundigen van Dana”

Liefs, Sanne en Mathijs

We hebben een hele fijne ervaring gehad met het team van Dana. Naast de reguliere zorg is er veel tijd en aandacht tijdens het hele traject voor wat er bij ons speelde en belangrijk was. Dit gaf rust en vertrouwen wat van hele grote waarde is geweest

Carlyn en Matthijs

Het was geweldig om het team van Dana aan onze zijde te hebben. Ze voelden precies aan waar behoefte aan was en luisterden goed naar onze wensen. Alles vanuit vertrouwen; precies wat wij wilden!

Marga en Christian

Meer weten over verloskundigen zorg?

Zwangerschapssymptomen
Blog | Zwangerschap

Wanneer de eerste zwangerschapssymptomen?

Wanneer treden de eerste zwangerschapssymptomen op? Het proces van zwanger worden en zwanger zijn brengt een mix van opwinding en spanning met zich mee. Vanaf het moment van conceptie begint je lichaam te veranderen en start een magische reis. Een tijd van verwondering, ongelooflijke kracht en soms ook onzekerheid. Bij Dana Centrum begrijpen we dat…

Overtijd uitleg
Blog | Zwangerschap

Overtijd zijn. Wat houdt dit in?

Je had je menstruatie al verwacht en bent nog niet ongesteld geworden…. In de meeste gevallen betekent het ‘overtijd zijn’ dat je mogelijk zwanger bent, maar niet altijd; menstruatiecycli kunnen nou eenmaal variëren, waardoor het moeilijk kan zijn precies te bepalen wanneer je “overtijd” bent. Wat kan het betekenen als je menstruatie uitblijft? En wat…

Toegepaste IPT voor Zorgprofessionals
Blog | integral pelvic therapy | Training Toegepaste IPT

Voordelen Toegepaste IPT-technieken voor Zorgprofessionals en Cliënten

Als zorgprofessional sta je dagelijks voor de uitdaging om de best mogelijke zorg te bieden aan je cliënten. Of je nu als verloskundige, (bekken)fysiotherapeut, (verloskundig) arts (i.o.) of, in een aanverwante discipline werkzaam bent, je zoekt voortdurend naar manieren om de kwaliteit van zorg te verbeteren en het welzijn van je cliënten te optimaliseren. We zien dat onze methode Integral Pelvic Therapy steeds…