Verloskundigen van Dana Centrum

Home » Verloskundigen

Lees alles over de eerste afspraak bij het Dana Centrum voor verloskundige zorg

Gefeliciteerd! je bent zwanger (of je vermoed dat je dat bent). Voor een eerste kennismaking kun je al een afspraak maken bij onze verloskundigenpraktijk zodra je weet dat je zwanger bent. De afspraak vindt dan meestal plaats rond de 5 0f 6 weken zwangerschap. Tijdens deze uitgebreide kennismaking met 1 van onze vaste verloskundigen, nemen we ruim de tijd om jou en je partner te leren kennen en te horen wat jullie wensen zijn.

Uitgebreide verloskundigen consulten

Bij elk consult (van ieder 45 minuten), krijg je alle ruimte om je wensen te bespreken en wordt er een bedding gecreëerd van veiligheid en vertrouwen, wat bijdraagt aan een positief verloop van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Naast de standaard medische controles bieden we bij Dana Centrum ook echo’s aan. Tijdens de zwangerschap plannen we in totaal 10-12 consulten, inclusief een huisbezoek aan het einde van de zwangerschap.

Plan van verloskundigen consulten tijdens de zwangerschap:

 • Tot 26 weken: elke 4 weken
 • Tot 32 weken: elke 3 weken
 • Tot 36 weken: elke 2 weken
 • Vanaf 36 weken tot aan de bevalling: wekelijks

Waarom kiezen voor de verloskundigen van het Dana Centrum?

 • Klein team van zeer betrokken & toegewijde vroedvrouwen
 • Samen meer dan 60! jaar ervaring in het vak
 • 45-60 minuten consulten (regulier 15 min)
 • Continue ondersteuning; ook als er een medische indicatie ontstaat blijven wij bij je!
 • Partnerbegeleiding
 • Betrokken en liefdevolle aandacht voor jou, je partner en je kindje
 • Begeleiding bij je beval plan; zorg op maat
 • Uitgebreide informatie over het verloop van je zwangerschap, bevalling en kraamtijd
 • We begeleiden je van begin tot eind
 • 3 echo’s (ruime tijd)
 • Goede samenwerking met ziekenhuizen in de regio Utrecht
 • Holistische verloskundige zorg met doula ondersteuning: Wij blijven bij je van begin tot eind.
 • 1 IPT behandeling/verdiepende sessie op maat (à 350,-); zodat je bekken zo gezond en ontspannen mogelijk de bevalling in kan gaan
 • Praktijk in een huiselijke omgeving

Onze verloskundigen

Ellis van Renterghem-Praamstra

Verloskundige Martine Boerma

Martine Boerma

Daphne van der Putten

Echo’s tijdens de zwangerschap van onze verloskundige

Bij Dana is elke zwangere welkom voor echografie, of het nu medisch noodzakelijk is op advies van je verloskundige, of gewoon een pretecho op eigen verzoek. Medische echo’s worden vergoed door je zorgverzekeraar. Onze ervaren echoscopiste, Marloes, voert alle echo’s uit.”

Bevalling

Tijdens onze zwangerschapsbegeleiding besteden we uitgebreid aandacht aan de voorbereiding op de bevalling. Hoewel de uitkomst van een bevalling niet volledig te voorspellen is, is een goede voorbereiding wel essentieel. Het geeft je de mogelijkheid om tijdens de bevalling weloverwogen keuzes te maken die bij jullie passen. Deze voorbereiding biedt vertrouwen en zekerheid, wat cruciaal is voor een positieve bevallingservaring. Ons team staat klaar om jullie hierbij optimaal te ondersteunen. Je bent vrij om te kiezen waar je wilt bevallen, mits medisch verantwoord en wij bieden wij Integral Pelvic Therapy (IPT) aan tijdens het zwangerschapstraject en zonodig tijdens de bevalling.

Kraamhulp & Vervolgcontroles van onze verloskundigen

Regel eenvoudig kraamhulp met Dana Centrum. Na de bevalling bieden onze verloskundigen nauwe ondersteuning in samenwerking met kraamverzorgers van De Kraamwolk, die natuurlijke zorg bieden die perfect aansluit bij onze zorg. Cliënten van Dana krijgen voorrang bij De Kraamwolk, dus meld je snel aan! Gedurende de kraamtijd komen we gemiddeld 3 keer bij jou thuis voor ondersteuning, en na 6 weken ontvang je nog een nacontrole bij Dana Centrum, inclusief mogelijkheden voor IPT (Integral Pelvic Therapy) voor bekkenherstel na bevalling.

Holistische verloskundigenpraktijk

Wij geloven in zwangerschap en geboorte als een natuurlijk proces waarbij minimale ingrepen ideaal zijn. Vertrouwen in je lichaam en je innerlijke kracht is wat elke vrouw verdient. Bij ons ben je altijd welkom met ideeën, onzekerheden en vragen. Samen helpen we je vol vertrouwen aan de beste start als gezin!

Wat kost verloskundige zorg bij Dana Centrum?

We hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Standaard verloskundige zorg wordt automatisch vergoed vanuit de basisverzekering. Onze zorg gaat verder dan standaard, met extra procesbegeleiding via onze pakketten Basic, Goud en Goud & Gezond. Hiervoor vragen we een vergoeding. Deze extra kosten worden meestal niet gedekt door aanvullende verzekeringen en zijn dus voor eigen rekening van de cliënt. Bekijk voor meer informatie onze tarieven.

Meer weten over de zwangerschap & verloskundigen?

Zwangerschapssymptomen
Blog | Zwangerschap

Wanneer de eerste zwangerschapssymptomen?

Wanneer treden de eerste zwangerschapssymptomen op? Het proces van zwanger worden en zwanger zijn brengt een mix van opwinding en spanning met zich mee. Vanaf het moment van conceptie begint je lichaam te veranderen en start een magische reis. Een tijd van verwondering, ongelooflijke kracht en soms ook onzekerheid. Bij Dana Centrum begrijpen we dat…

IPT opleiding docenten
Blog | Zwangerschap

Overtijd zijn. Wat houdt dit in?

Je had je menstruatie al verwacht en bent nog niet ongesteld geworden…. In de meeste gevallen betekent het ‘overtijd zijn’ dat je mogelijk zwanger bent, maar niet altijd; menstruatiecycli kunnen nou eenmaal variëren, waardoor het moeilijk kan zijn precies te bepalen wanneer je “overtijd” bent. Wat kan het betekenen als je menstruatie uitblijft? En wat…

Toegepaste IPT voor Zorgprofessionals
Blog | integral pelvic therapy | Training Toegepaste IPT

Voordelen Toegepaste IPT-technieken voor Zorgprofessionals en Cliënten

Als zorgprofessional sta je dagelijks voor de uitdaging om de best mogelijke zorg te bieden aan je cliënten. Of je nu als verloskundige, (bekken)fysiotherapeut, (verloskundig) arts (i.o.) of, in een aanverwante discipline werkzaam bent, je zoekt voortdurend naar manieren om de kwaliteit van zorg te verbeteren en het welzijn van je cliënten te optimaliseren. We zien dat onze methode Integral Pelvic Therapy steeds…