holistische verloskundige, wat is dat?
| | |

Holistische verloskundige, wat is dat?

Hoera! Je bent zwanger! Je wilt natuurlijk de beste zorg ontvangen voor jou en je kindje(s). En dit begint met het vinden van een fijne verloskundige. Misschien overweeg je een holistische verloskundige. Maar wat houdt dit nu precies in? En wat zijn nu de voordelen van een holistische verloskundige? Wij leggen het je uit.

Holistische verloskundige zweverig?

Het klinkt misschien wat zweverig: een holistische verloskundige. Maar wees gerust: de holistische verloskundigen van Dana lopen niet in lange rokken met geitenwollen sokken en en veren in hun haren. We lopen gewoon in spijkerbroek 😉.

Holistisch betekent dat alles met elkaar verbonden is. Ons lijf, gedachten, emoties. Dit zijn geen losse mechanismes, maar ze zijn met elkaar verbonden. We kijken in het geboorteproces ook naar alle lagen: fysiek, emotioneel en energetisch.

Doula en holistisch verloskundige in één

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat een holistische vroedvrouw een doula en verloskundige in één zijn. We zijn echt betrokken bij jou als zwangere vrouw. In onze zorg staan jij, je partner, jullie wensen en jullie kindje(s) centraal. Dankzij de kleine teams van steeds 2 holistische verloskundigen, hebben we veel tijd om elkaar goed te leren kennen.

Autonomie tijdens geboorteproces

Tijdens de langere consulten van 45 minuten is er is voldoende tijd om al je wensen, vragen of zorgen te bespreken met je holistische vroedvrouw. Samen stemmen we de beslissingen af. Jij behoudt daarin je autonomie. Zodat je met zoveel mogelijk rust en vertrouwen de bevalling tegemoet gaat.

Een holistisch verloskundige kijkt naar wie je echt bent. Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Continuïteit van zorg

Wij Dana vinden we continuïteit van zorg heel belangrijk. Dit houdt in dat onze holistische verloskundigen steeds in teams van 2 werken. Een van beide vroedvrouwen is dan ook bij je bevalling. Ook als je naar het ziekenhuis gaat en medisch wordt, blijven wij bij je. Dan hebben wij meer de rol als doula.  

Tijd en ruimte voor jou (en je partner)

Onze holistische verloskundigen willen jou en je geboorte partner echt leren kennen. Je kunt bij haar terecht met al je vragen, angsten, zorgen en wensen rondom de bevalling. Misschien heb je een eerdere bevalervaring die minder positief is, of zelfs traumatisch? Vindt je partner het heel spannend om thuis te bevallen? Of zijn er andere dingen die je tijdens het zwangerschapsproces tegenkomt die aandacht vragen? Middels gesprekken, hypno-birthing technieken of een Integral Pelvic Therapy sessie geven we hier aandacht ruimte aan. Zodat jij geen ballast van eerdere ervaringen meeneemt. Jij en je partner écht een team vormen. En je met zoveel mogelijk vertrouwen en rust je bevalling tegemoet gaat.

Integral Pelvic Therapy

Tijdens het zwangerschapsproces bieden we ook holistische bekkenzorg, indien je dat wilt. Hiervoor hebben wij speciale IPT- behandelingen ontwikkeld. Integral Pelvic Therapy (afgekort IPT) is een holistische vorm van bekkenzorg, waarmee je het bekken optimaal voorbereid op de bevalling. Meer lezen over IPT en wat het precies inhoudt? Kijk dan hier.

Medische checks holistisch verloskundige

Naast de emotionele ondersteuning zijn er uiteraard ook de medische checks. Net als bij de reguliere verloskundige zorg controleren onze holistische verloskundigen o.a. de hartslag van je kindje, monitoren de groei en meten we jouw bloeddruk. Wanneer je het fijn vindt, kun je bij ons ook een echo van je kindje laten maken.

Holistische verloskundige tijdens kraamtijd

Ook na je bevalling zijn onze holistische vroedvrouwen nog aanwezig. We laten je nog niet los. We komen gemiddeld 3x langs in het kraambed. Voor de medische controles, maar ook voor de emotionele ondersteuning. Ook fijne extra’s zoals massage of kruidenbaden kunnen onderdeel zijn van de zorg tijdens de kraamtijd.

Wat kost een holistische verloskundige?

Zoals je merkt zitten er dus veel voordelen aan een holistische verloskundige t.o.v. een reguliere verloskundige. Maar hoe zit het met de kosten? Een reguliere verloskundige wordt altijd vergoed vanuit je verzekering. Onze holistische verloskundigen nemen minder cliënten aan per maand. Daardoor is er meer tijd en aandacht voor jou en je partner. Om zo écht persoonlijke zorg te kunnen bieden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Hierdoor is er wel een eigen bijdrage die je betaalt. Hier vind je de actuele tarieven van onze verloskundige zorg.

Holistische verloskunde wat is dat nou eigenlijk?

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *