Tarieven

Zwangerschap, Geboorte en Kraambed

In onze praktijk staan jij en je kindje (en natuurlijk eventuele partner(s) ) centraal. We nemen alle tijd en aandacht om ons af te stemmen op jou en jouw proces en bieden we zorg op maat.

Zorgverzekeraars vergoeden een standaardbedrag voor de zorg die je ontvangt tijdens je zwangerschap, bevalling en kraambed. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars voor de vergoeding van het verloskundig medisch inhoudelijke deel.

De vergoeding die wij van de zorgverzekeraar ontvangen staat echter niet in verhouding met de tijd die we uittrekken om je in dit levensveranderende proces te begeleiden. Voor deze procesbegeleiding vragen we een bijdrage die je zelf aan ons voldoet. Het verloop van de bevalling heeft geen invloed op deze eigen bijdrage.

In onze procesbegeleiding maken we gebruik van onze kennis en ervaring vanuit Integral Pelvic Therapy. Tijdens ons zorgtraject ontvang je 2x een verdiepende sessie op basis van het IPT gedachtegoed (bij een late instap is dat 1x een verdiepende sessie). We stemmen persoonlijk met je af wat jij nodig hebt in deze sessies. Wanneer je onze procesbegeleiding buiten deze 2 verdiepende sessies nog verder aanvullen met onze complementaire behandelmethode in de vorm van IPT, dan vallen deze niet meer onder de procesbegeleiding en worden deze extra IPT sessies apart afgerekend.

Wij zien je in de vroege zwangerschap gemiddeld eens per maand. Tegen het einde van de zwangerschap zien we elkaar steeds vaker. Tijdens het kraambed komen we meerdere keren aan huis langs. Ongeveer 6 weken na de bevalling is er nog een afsluitend consult bij ons op de praktijk.

Kraamzorg neem je zelf af via een kraamzorg organisatie, bijvoorbeeld via de Kraamwolk. Afhankelijk van je zorgverzekering betaal je per uur een eigen bijdrage voor de ontvangen zorg.


Alle investeringen op een rij:

Kennismakingsgesprek zwangerschap 30 minuten: kosteloos
Procesbegeleiding zwangerschap, geboorte en kraambed:

Bij betaling ineens na definitieve aanmelding bij onze praktijk: € 1500
Je ontvangt hier een factuur voor rond 15 weken zwangerschap. Dit wordt soms (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering, afhankelijk van waar je verzekerd bent. Inclusief 2 verdiepende (IPT-)sessies van 2 uur.

Kilometervergoeding verloskundige t.b.v huisbezoeken, bevalling en kraambed: Gebaseerd op een huisbezoek tijdens de zwangerschap, het aanrijden voor de bevalling en drie huisbezoeken tijdens de kraamweek, gerekend naar woonafstand vanaf Dana Centrum in Zeist in Google maps:

<5 km: geen kosten
5-10 km: €25
11-20 km: €75
21-30 km: €125
31-40 km: €175
41-50 km: €225
51-60 km: €275

Alle tarieven zijn geldig per 1 september 2022.

 
Procesbegeleiding bij late instap (na 29 wk zwangerschap):

Bij betaling ineens na definitieve aanmelding bij onze praktijk: 1250
Je ontvangt hier een factuur voor zodra je definitief bij ons bent ingeschreven. Dit wordt soms (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering, afhankelijk van waar je verzekerd bent. Inclusief 1 verdiepende (IPT-)sessie van 2 uur.

Kilometervergoeding verloskundige t.b.v huisbezoeken, bevalling en kraambed: Gebaseerd op een huisbezoek tijdens de zwangerschap, het aanrijden voor de bevalling en drie huisbezoeken tijdens de kraamweek, gerekend naar woonafstand vanaf Dana Centrum in Zeist in Google maps:

<5 km: geen kosten
5-10 km: €25
11-20 km: €75
21-30 km: €125
31-40 km: €175
41-50 km: €225
51-60 km: €275

Alle tarieven zijn geldig per 1 september 2022.
Privé zwangerschap/bevallingscursus: 750

Een volledige cursus bestaat uit 4 privésessies van 2,5 uur

We hebben contracten afgesloten bij alle zorgverzekeraars. Standaard verloskundige zorg wordt voor elke zwangere in Nederland automatisch vergoed vanuit de basisverzekering.

Daarnaast vragen wij dus een vergoeding voor de extra procesbegeleiding. Dit wordt soms deels vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Wil je hier meer over weten neem dan contact op met onze praktijkondersteuners; 030-2006460 optie 5

Mochten financiën om wat voor reden dan ook een probleem zijn, laat het ons weten. We zijn meer dan bereid om samen met jou te zoeken naar een oplossing!

Integral Pelvic Therapy®

Helaas worden de behandeling Integral Pelvic Therapy nog niet vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Soms kun je een restitutie van de gemaakte kosten maken door het invullen van een coulanceverklaring. Een voorbeeld van deze verklaring kun je bij ons opvragen.

Daphne – Mariëtte Martine – Flo – Aster – Kristel – Anja
intake (ca. 1 uur) € 175 € 95
Integral Pelvic Therapy (ca. 2 uur) € 350 € 220
Onderhoudssessie (ca. 1 uur) € 180 € 110

IPT-afspraken kunnen tot uiterlijk 48 uur van tevoren worden afgezegd. Daarna zijn wij helaas genoodzaakt het volledige tarief voor een intake of sessie in rekening te brengen.

Echoscopie

Voor het maken van medische en pretecho’s kun je ook bij Dana terecht. Medische echo’s worden vergoed vanuit de basisverzekering en declareren wij rechtstreeks bij je zorgverzekeraar. De kosten voor de termijnecho, de 13- en 20- weken echo, en de echo’s op medische indicatie vallen hier onder. Een termijnecho en een 13-/20-weken echo worden maar 1 keer per zwangerschap vergoed.

Voor echo’s die niet worden vergoed door de verzekering ontvang je van ons een factuur, die je ter plekke per pin kunt voldoen. Hiervoor gelden de volgende tarieven:

Vitaliteitsecho (7-12 weken) € 40
Echo op verzoek (vanaf 12 weken)€ 70
Geslachtsbepalingsecho (vanaf 16 weken)€ 40
3D pretecho* (24-29 weken)€ 100
3D pretecho meerling* (22-26 weken)€ 135
Usb-stick € 5
Annuleren echo: minimaal 24 uur voor
aanvang echo. Bij niet tijdig annuleren
wordt de echo in rekening gebracht.

*Bij de pretecho’s is een usb-stick met beeldmateriaal en zwart-wit foto’s op high glossy fotopapier inbegrepen. Voor andere echo’s kun je bij ons een usb-stick aanschaffen. In verband met digitale veiligheid is het niet mogelijk om zelf een usb-stick mee te nemen.

Nu ik eenmaal bevallen ben, kan ik niets anders zeggen dan dat dit de investering meer dan waard is geweest. Het bedrag staat niet in verhouding met de zorg, liefde en toewijding die ik heb mogen ontvangen. Dit gun ik echt iedere vrouw. – Leonieke