Tarieven Dana

Zwanger zijn, niets zo individueel als de beleving van een zwangerschap. Zoveel mensen, zoveel wensen. Met onderstaande keuzes vind je altijd wel iets dat bij jou past!

Wil je onze exceptionele standaard zorg? Kies dan voor Dana Basis

Wil je meer luxe en meer ontzorgd worden, met een flink aantal extra’s? Kies dan voor Dana Goud. 

Ga je er helemaal voor, wil je alles halen uit deze bijzondere tijd met begeleiding op het gebied van voeding, supplementen én o.a. een verzorgende IPT-sessie ná je bevalling om je bekken zo optimaal mogelijk te laten herstellen? Dan zit je goed met Dana Goud & Gezond!

 Dana KeuzemenuDana Basic €1500Dana Goud €1850Dana Goud & Gezond €2500
24/7 support door onze bevlogen verloskundigen waarbij wij altijd bij je blijven, ook in geval van medische indicatie 
Voorlichting bevalling 
Voorlichting borstvoeding
Voorlichting kraamperiode
Voorlichting babyperiode
Mamma cirkels 
IPT-sessie tijdens zwangerschap (t.w.v. €350) 
IPT-sessie na de bevalling (t.w.v. €350) 
2D Pretecho (t.w.v. €70)
Gebruik bevalbad 2 personen (t.w.v. +/- €180) 
Bevalbad accessoires (t.w.v. €95) 
Beval peanutbal (t.w.v. €25)
Natuurlijk Kraampakket Basis van Dalalou (t.w.v. €55)
Natuurlijk Kraampakket Luxe van Dalalou (t.w.v. €120) (Alles wat je nodig hebt en een boel fijne extra’s zoals wollen rompertje, kruidenmix voor bad en thee, wasbare zoogcompressen en pure massageolie een tas etc.)
Gebruik baarkruk
Gezondheidsmodule: Persoonlijk afgestemd voedingsadvies, informatie over supplementen, mindfulness etc. (t.w.v. €200)

 Cursus Welcome to Mankind; de leukste voorbereiding voor de man ooit (t.w.v. €69) 
Uw voordeel Ruim €400€350

Wat kost begeleiding van Dana?

We hebben contracten afgesloten bij alle zorgverzekeraars. Standaard verloskundige zorg voor zwangerschap, bevalling en kraamtijd wordt voor elke zwangere in Nederland automatisch vergoed vanuit de basisverzekering.

Onze verloskundige zorg gaat verder dan standaard. Daarom vragen wij een vergoeding voor de extra procesbegeleiding (d.m.v. onze pakketten Basic, Goud en Goud & Gezond). Alleen zo kunnen we onze persoonlijke, intensieve begeleiding garanderen. Deze extra kosten worden doorgaans niet vergoed vanuit een aanvullende verzekering en zijn daarmee voor eigen rekening van de cliënt.

Mochten financiën om wat voor reden dan ook een probleem zijn, laat het ons weten. We zijn bereid om samen met jou te zoeken naar een oplossing! Bekijk hier alle voordelen van Dana nog op een rijtje.

Alle investeringen op een rij:

Kennismakingsgesprek zwangerschap 30 minuten: kosteloos
Procesbegeleiding zwangerschap, geboorte en kraambed ( gemiddeld 10-12 consulten, waarvan 1 thuisbezoek tijdens zwangerschap en 3 tijdens het kraambed + alle services die bij jouw keuzepakket horen zoals weergegeven in het overzicht hierboven.

Bij betaling ineens na definitieve aanmelding bij onze praktijk:
€1500 (Basic) €1850 (Goud) of €2500 (Goud & Gezond)
Je ontvangt hier een factuur voor rond 12 weken zwangerschap.

Tarieven bij late instap ( na 29 weken zwangerschap)
Stap je later in (na 29 weken zwangerschap) dan wordt er €250 in mindering gebracht op de totale pakketprijs van het door jou gekozen pakket uit het overzicht hierboven. Je ontvangt hier een factuur voor zodra je definitief bij ons bent ingeschreven.

Kilometervergoeding verloskundige t.b.v huisbezoeken, bevalling en kraambed (bij alle pakketten gelijk): Gebaseerd op een huisbezoek tijdens de zwangerschap, het aanrijden voor de bevalling en drie huisbezoeken tijdens de kraamweek, gerekend naar woonafstand vanaf Dana Centrum in Zeist in Google maps:

<5 km: geen kosten
5-10 km: €25
11-20 km: €75
21-30 km: €125
31-40 km: €175
41-50 km: €225
51-60 km: €275

Voor eventueel extra gereden kilometers anders dan bovengenoemde ritten ontvang je op basis van nacalculatie een factuur na de kraamweek. Het tarief dat daarvoor in rekening wordt gebracht is €0,48/km.

Deze tarieven gelden voor cliënten die na 1 november 2023 bij Dana onder zorg komen. Voor cliënten die voor 1 november onder zorg kwamen gelden de tarieven en voorwaarden die op dat moment van toepassing waren. Kosten kraamhulp niet inbegrepen, deze neem je af via een kraamhulp organisatie. Betaling in 3 termijnen is mogelijk op aanvraag. Per deelfactuur brengen wij €50 administratiekosten in rekening.

Echoscopie

Voor het maken van medische en pretecho’s kun je ook bij Dana terecht. Medische echo’s worden vergoed vanuit de basisverzekering en declareren wij rechtstreeks bij je zorgverzekeraar. De kosten voor de termijnecho, de 13- en 20- weken echo, en de echo’s op medische indicatie vallen hier onder. Een termijnecho en een 13-/20-weken echo worden maar 1 keer per zwangerschap vergoed.

Voor echo’s die niet worden vergoed door de verzekering ontvang je van ons een factuur, die je ter plekke per pin kunt voldoen. Hiervoor gelden de volgende tarieven:

Prijzen echoscopie
Vitaliteitsecho (7-12 weken) €45
Echo op verzoek (vanaf 12 weken)€70
Geslachtsbepalingsecho (vanaf 16 weken)€60
Usb-stick €5
Annuleren echo: minimaal 24 uur voor aanvang echo.
Bij niet tijdig annuleren wordt de volledige kosten in rekening gebracht.

*Bij de echo’s op eigen verzoek is een usb-stick met beeldmateriaal en zwart-wit foto’s op high glossy fotopapier inbegrepen. Voor andere echo’s kun je bij ons een usb-stick aanschaffen. In verband met digitale veiligheid is het niet mogelijk om zelf een usb-stick mee te nemen.

Ik heb het ervaren als een heel bijzondere, prachtige reis naar de geboorte van ons kindje. De mensen die daar werken staan echt met hart en ziel voor wat ze doen. De warmte, liefde, het zachte, alles mag er zijn. Ik koos bewust voor Dana Centrum en het was het geld meer dan waard..en dat is niet in geld uit te drukken.

Marieke

Nu ik eenmaal bevallen ben, kan ik niets anders zeggen dan dat dit de investering meer dan waard is geweest. Het bedrag staat niet in verhouding met de zorg, liefde en toewijding die ik heb mogen ontvangen. Dit gun ik echt iedere vrouw.”

Leonieke