Tarieven Dana

Wat kost begeleiding van Dana?

We hebben contracten afgesloten bij alle zorgverzekeraars. Standaard verloskundige zorg voor zwangerschap, bevalling en kraamtijd wordt voor elke zwangere in Nederland automatisch vergoed vanuit de basisverzekering.

Onze verloskundige zorg gaat verder dan standaard. Daarom vragen wij een vergoeding voor de extra procesbegeleiding. Alleen zo kunnen we onze persoonlijke, intensieve begeleiding garanderen. Deze extra kosten worden doorgaans niet vergoed vanuit een aanvullende verzekering en zijn daarmee voor eigen rekening van de cliënt.

Mochten financiën om wat voor reden dan ook een probleem zijn, laat het ons weten. We zijn meer dan bereid om samen met jou te zoeken naar een oplossing!

Waarom kiezen voor Dana? Bekijk hier alle voordelen nog op een rijtje.

Alle investeringen op een rij:

Kennismakingsgesprek zwangerschap 30 minuten: kosteloos
Procesbegeleiding zwangerschap, geboorte en kraambed ( gemiddeld 10-12 consulten, waarvan 1 thuisbezoek tijdens zwangerschap en 3 tijdens het kraambed. Tevens 2x een verdiepende IPT-sessie van elk 2 uur tijdens zwangerschap in onze praktijk.

Bij betaling ineens na definitieve aanmelding bij onze praktijk: € 1500
Je ontvangt hier een factuur voor rond 15 weken zwangerschap. Dit wordt soms (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering, afhankelijk van waar je verzekerd bent.

Tarieven bij late instap ( na 29 weken zwangerschap)
Stap je later in ( na 29 weken zwangerschap) betaal je voor de procesbegeleiding zwangerschap, geboorte en kraambed: 1250. Inclusief 1x een verdiepende IPT-sessie van 2 uur. Je ontvangt hier een factuur voor zodra je definitief bij ons bent ingeschreven. Dit wordt soms (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering, afhankelijk van waar je verzekerd bent.

Kilometervergoeding verloskundige t.b.v huisbezoeken, bevalling en kraambed: Gebaseerd op een huisbezoek tijdens de zwangerschap, het aanrijden voor de bevalling en drie huisbezoeken tijdens de kraamweek, gerekend naar woonafstand vanaf Dana Centrum in Zeist in Google maps:

<5 km: geen kosten
5-10 km: €25
11-20 km: €75
21-30 km: €125
31-40 km: €175
41-50 km: €225
51-60 km: €275

Deze tarieven gelden voor cliënten die na 1 september 2022 bij Dana onder zorg komen. Voor cliënten die voor 1 september onder zorg kwamen gelden de tarieven en voorwaarden die op dat moment van toepassing waren. Kosten kraamhulp niet inbegrepen, deze neem je af via een kraamhulp organisatie.

Integral Pelvic Therapy®

Hieronder vind je de prijzen van Integral Pelvic Therapy. Je start altijd eerst met een uitgebreide intake. De keer daarop volgt de sessie IPT van 2 uur. Bekijk hier ons team van IPT-Practitioners.

Daphne en Mariëtte bieden vanaf november 2022 na een intake enkel nog trajecten in een serie van 3 sessies aan. Onderhoudssessies zijn mogelijk na het ontvangen van ten minste 3 reguliere IPT-sessies.

Helaas worden de behandeling Integral Pelvic Therapy nog niet vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Soms kun je een restitutie van de gemaakte kosten maken door het invullen van een coulanceverklaring. Een voorbeeld van deze verklaring kun je bij ons opvragen.

MASTERSENIORJUNIOR
Daphne – MariëtteMartine – Kristel Anja
Intake Integral Pelvic Therapy (ca. 1 uur)€175 € 175 € 95
Sessie Integral Pelvic Therapy (ca. 2 uur)niet los te boeken € 350 € 220
Traject intake + 3 sessies Integral Pelvic Therapy€1495
Onderhoudssessie (ca. 1 uur) € 215 € 180 € 110
Tarieven gelden per 1 november 2022. De kosten voor een IPT-sessie dienen per pin of betaalverzoek te worden voldaan op de dag van de behandeling. Betaling van een traject geschiedt ineens per pin, betaalverzoek of factuur. Afspraken dienen tot uiterlijk 48 uur van tevoren worden afgezegd. Daarna zijn wij genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

Echoscopie

Voor het maken van medische en pretecho’s kun je ook bij Dana terecht. Medische echo’s worden vergoed vanuit de basisverzekering en declareren wij rechtstreeks bij je zorgverzekeraar. De kosten voor de termijnecho, de 13- en 20- weken echo, en de echo’s op medische indicatie vallen hier onder. Een termijnecho en een 13-/20-weken echo worden maar 1 keer per zwangerschap vergoed.

Voor echo’s die niet worden vergoed door de verzekering ontvang je van ons een factuur, die je ter plekke per pin kunt voldoen. Hiervoor gelden de volgende tarieven:

Prijzen echoscopie
Vitaliteitsecho (7-12 weken) € 40
Echo op verzoek (vanaf 12 weken)€ 70
Geslachtsbepalingsecho (vanaf 16 weken)€ 40
3D pretecho* (24-29 weken)€ 100
3D pretecho meerling* (22-26 weken)€ 135
Usb-stick € 5
Annuleren echo: minimaal 24 uur voor aanvang echo.
Bij niet tijdig annuleren wordt de volledige kosten in rekening gebracht.

*Bij de pretecho’s is een usb-stick met beeldmateriaal en zwart-wit foto’s op high glossy fotopapier inbegrepen. Voor andere echo’s kun je bij ons een usb-stick aanschaffen. In verband met digitale veiligheid is het niet mogelijk om zelf een usb-stick mee te nemen.

Nu ik eenmaal bevallen ben, kan ik niets anders zeggen dan dat dit de investering meer dan waard is geweest. Het bedrag staat niet in verhouding met de zorg, liefde en toewijding die ik heb mogen ontvangen. Dit gun ik echt iedere vrouw.”

Leonieke