Verloskundigen Bilthoven Regio: Holistische verloskundigepraktijk in Zeist met tijd en liefdevolle aandacht

Over Dana verloskundigen Bilthoven regio

Ontdek Dana Centrum: jouw holistische verloskundige voor de regio Utrecht, Bilthoven, Hilversum, Amersfoort, Zeist en meer. Wij zetten jou, je partner en je baby centraal. Geniet van holistische verloskunde en Doula-zorg vanuit ons hart in Zeist. Wij bieden zorg op maat, met aandacht voor zowel medische als emotionele behoeften tijdens deze bijzondere periode.

Iedere vrouw, iedere zwangerschap is uniek. Dus waarom zou je genoegen nemen met standaardzorg tijdens zo´n bijzondere periode?

Wat kan je van onze holistische verloskundigen Bilthoven regio verwachten?

 • Ervaar onze gezellige en huiselijke sfeer tijdens uw bezoek aan onze praktijk.
 • Uitgebreide verloskundige consulten van 45-60 minuten (regulier 15 min).
 • Ontvang op maat gemaakte holistische verloskundige zorg en Doula-ondersteuning in één handig pakket. We begeleiden je van begin tot eind, inclusief bij medische indicaties.
 • Ontdek onze toegewijde en liefdevolle zorg voor jou, je partner en je kindje, inclusief begeleiding voor je partner.
 • Ontvang uitgebreide informatie over elke fase van je zwangerschap, bevalling en kraamtijd, inclusief ondersteuning bij het opstellen van jouw persoonlijke beval- en kraamplan.
 • Maak gebruik van onze exclusieve bekkentherapie (IPT) als onderdeel van onze zwangerschapsbegeleiding, om ervoor te zorgen dat je bekken optimaal gezond en ontspannen is voor de bevalling.
 • Ontmoet ons hechte, deskundige team van vroedvrouwen, met een gecombineerde ervaring van meer dan 60 jaar in het vak.
 • We hebben een sterke samenwerking met ziekenhuizen in de regio Utrecht.

Wat onderscheidt ons van een ´reguliere´ praktijk?

Zwangerschap is een unieke reis die op maat moet worden benaderd. Bij Dana Centrum begrijpen we dit en passen we onze zorg aan op de individuele behoeften van elke zwangere. Als je op zoek bent naar hoogwaardige zorg, dan is Dana Centrum de juiste keuze. Onze holistische benadering zet zich af tegen de standaardzorg, wat resulteert in een uitzonderlijke ervaring. Om deze speciale zorg te kunnen bieden, hanteren we een eigen bijdrage. Ontdek meer over onze diverse keuzepakketten.

Zorg Dana

 • Twee of drie toegewijde vroedvrouwen
 • Consulten van 45 minuten (10 tot 12)
 • Continue ondersteuning, zelfs medisch
 • 24 uur* ondersteuning bij de bevalling
 • 2/3* kraambezoeken van 1 uur
 • 3 echo´s (ruime tijd)
 • Partnerbegeleiding
 • 1 huisbezoek tijdens zwangerschap
 • 1 IPT behandeling (à 350,-)
 • Begeleiding van A tot Z
 • Praktijk in huiselijke sfeer

Reguliere zorg

 • Eén (wisselende) vroedvrouw
 • Consulten van 15 minuten (10 tot 12)
 • 1e lijns ondersteuning
 • 4 uur* ondersteuning bij bevalling
 • 2/3 * kraambezoeken van 10 minuten
 • 3 echo´s 

Unieke zorg bij verloskundigen Bilthoven regio

Onze unieke combinatie van holistische verloskundige en Doula-ondersteuning garandeert continuïteit van zorg gedurende het hele bevallingsproces. Zelfs bij medische noodzaak en overgang naar ziekenhuiszorg, blijven we als doula aan je zijde, terwijl de medische verantwoordelijkheid wordt overgedragen aan het ziekenhuispersoneel. Onze ondersteuning als Doula blijft voortduren zolang jij dat wenst, omdat we geloven dat een bekend gezicht tijdens de bevalling de kans op een positieve ervaring aanzienlijk vergroot.

Hoe ziet het traject van verloskundigen zorg bij Dana Centrum eruit?

Zodra je ontdekt dat je zwanger bent, ben je van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking bij Dana Centrum. We nemen ruim de tijd om je wensen en verwachtingen te bespreken. Als je ervoor kiest om door ons te worden begeleid, zien we je gemiddeld 10-12 keer tijdens de zwangerschap, met consulten van 45 minuten per keer. Rond week 35 komen we ook bij je thuis. Een van deze consulten omvat een uitgebreide sessie van 1,5 tot 2 uur, waarin we dieper ingaan op aspecten die nog aandacht nodig hebben ter voorbereiding op de bevalling en kraamtijd. Bij onze eigen echoscopiste kun je terecht voor standaardecho’s zoals de termijnecho en de 13- en 20-weken echo, maar ook voor echo’s op eigen verzoek. Tijdens de bevalling zijn we aanwezig en in de kraamweek komen we bij je thuis voor ondersteuning, niet alleen voor medische controles, maar ook voor emotionele en praktische begeleiding in de eerste dagen na de bevalling. We sluiten het traject af met een nacontrole afspraak ongeveer 6 weken na de bevalling.

Diensten van Dana verloskundigen Bilthoven regio

Hoeveel echo’s tijdens de zwangerschap?

Tijdens je zwangerschap bieden we verschillende echo’s aan als onderdeel van onze zorg. We beginnen met een termijnecho tussen 10-12 weken, gevolgd door een 13-weken echo en een 20-weken echo. Deze echo’s zijn volledig vergoed en brengen geen kosten met zich mee voor jou. Het is belangrijk op te merken dat de keuze om deze echo’s te ondergaan volledig aan jou is; ze zijn niet verplicht.

Soms kunnen er situaties ontstaan waarin extra echo’s nodig zijn voor meer inzicht. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij bloedverlies, onzekerheid over de placenta’s plaats en ligging, zorgen over de groei van de baby, of wanneer je gewoon de positie van je kindje wilt weten. Onze eigen echoscopisten bij Dana Centrum kunnen deze extra echo’s uitvoeren, indien nodig.

Pretecho verloskundigenpraktijk Bilthoven regio

Ben je nieuwsgierig naar het geslacht van je baby of verlang je gewoon naar extra tijd om naar je kleintje te kijken? Naast onze standaard echo’s, bieden we ook pretecho’s aan op aanvraag. Hoewel deze pretecho’s niet worden vergoed en alleen beschikbaar zijn in Zeist, willen we toch een oplossing bieden voor aanstaande ouders in Bilthoven en omgeving.

Integral Pelvic Therapy door verloskundigen Bilthoven regio

Onze Integral Pelvic Therapy, een holistische benadering van bekkenbehandeling, vormt een essentieel onderdeel van onze zwangerschapsbegeleiding. We streven naar het herstellen van de bekkenbalans met behulp van zachte externe en indien nodig interne massagetechnieken. Onze ervaring leert dat door specifieke aandacht te schenken aan het bekkengebied tijdens de zwangerschap, het aantal interventies tijdens de bevalling aanzienlijk kan worden verminderd. Dit resulteert vaak in een soepelere bevalling met minder complicaties, zoals we in onze praktijk hebben waargenomen.

verloskundigen driebergen

Holistische aanpak

Bij ons staat het geloof centraal dat zwangerschap en bevalling natuurlijke processen zijn die het beste tot hun recht komen met zo min mogelijk interventies. We streven ernaar om vertrouwen in het eigen lichaam en innerlijke kracht van elke vrouw te stimuleren, iets wat we iedereen van harte gunnen. Jullie zijn altijd welkom om met ideeën, twijfels en vragen naar ons toe te komen. Op deze manier willen we jullie ondersteunen, met vertrouwen op weg naar een sterke start als gezin!

Ervaringen van cliënten

“Ik heb door zwangerschapsdiabetes een hele pittige zwangerschap gehad en had me geen betere verloskundigen kunnen wensen dan de verloskundigen van Dana”

Liefs, Sanne en Mathijs

We hebben een hele fijne ervaring gehad met het team van Dana. Naast de reguliere zorg is er veel tijd en aandacht tijdens het hele traject voor wat er bij ons speelde en belangrijk was. Dit gaf rust en vertrouwen wat van hele grote waarde is geweest

Carlyn en Matthijs

Het was geweldig om het team van Dana aan onze zijde te hebben. Ze voelden precies aan waar behoefte aan was en luisterden goed naar onze wensen. Alles vanuit vertrouwen; precies wat wij wilden!

Marga en Christian

Meer weten over verloskundigen zorg?

Zwangerschapssymptomen
Blog | Zwangerschap

Wanneer de eerste zwangerschapssymptomen?

Wanneer treden de eerste zwangerschapssymptomen op? Het proces van zwanger worden en zwanger zijn brengt een mix van opwinding en spanning met zich mee. Vanaf het moment van conceptie begint je lichaam te veranderen en start een magische reis. Een tijd van verwondering, ongelooflijke kracht en soms ook onzekerheid. Bij Dana Centrum begrijpen we dat…

Overtijd uitleg
Blog | Zwangerschap

Overtijd zijn. Wat houdt dit in?

Je had je menstruatie al verwacht en bent nog niet ongesteld geworden…. In de meeste gevallen betekent het ‘overtijd zijn’ dat je mogelijk zwanger bent, maar niet altijd; menstruatiecycli kunnen nou eenmaal variëren, waardoor het moeilijk kan zijn precies te bepalen wanneer je “overtijd” bent. Wat kan het betekenen als je menstruatie uitblijft? En wat…

Toegepaste IPT voor Zorgprofessionals
Blog | integral pelvic therapy | Training Toegepaste IPT

Voordelen Toegepaste IPT-technieken voor Zorgprofessionals en Cliënten

Als zorgprofessional sta je dagelijks voor de uitdaging om de best mogelijke zorg te bieden aan je cliënten. Of je nu als verloskundige, (bekken)fysiotherapeut, (verloskundig) arts (i.o.) of, in een aanverwante discipline werkzaam bent, je zoekt voortdurend naar manieren om de kwaliteit van zorg te verbeteren en het welzijn van je cliënten te optimaliseren. We zien dat onze methode Integral Pelvic Therapy steeds…