Bevalling

Werkwijze bevalling: Wat kun je van ons verwachten?

Na maanden vooruitkijken is het dan zover: De bevalling! Je kijkt er naar uit, maar tegelijkertijd is het best spannend. Niet zo gek, want het is een intense beleving.

Tijdens de zwangerschapsbegeleiding besteden we veel tijd aan de voorbereiding. Hoewel je het verloop van een bevalling niet in de hand hebt, heeft het wel zin om je voor te bereiden. Door een goede voorbereiding kun je tijdens de bevalling keuzes maken die bij jullie passen. Dit geeft vertrouwen en houvast en juist dat is heel belangrijk voor een positieve bevalervaring. Wij zijn er om jullie hierin optimaal te ondersteunen. We nemen in het kort de werkwijze bevalling met je door.

Het gaat beginnen..

Wanneer je voelt dat de bevalling is begonnen, bel je ons: 030-2006460. Wij komen naar je toe en blijven de hele bevalling aanwezig, tot na de geboorte van jullie kindje.

Waar bevallen?

Het maakt ons niet uit waar je wilt bevallen. Thuis, of in het ziekenhuis. Het gaat erom waar jij je het meest veilig en prettig voelt. Hoe meer ontspannen jij bent, hoe beter de hormonen die je bevalling goed laten verlopen zijn werk kunnen doen. Je mag uiteraard ook op het moment dat de weeën zijn begonnen bepalen waar je wilt bevallen of je eerste keuze veranderen. Wij hebben bijvoorbeeld goede samenwerkingen met het Diakonessen ziekenhuis en het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht.

Verloskundige zorg en doulabegeleiding in één

Ook in geval van medische indicatie blijven we bij jullie om jullie bij te staan tijdens de bevalling. Dus mocht je onverhoopt naar het ziekenhuis gaan: Wij blijven bij je. Wat er ook gebeurt.

Integral Pelvic Therapy (IPT) tijdens de bevalling

Tijdens de bevalling kan een IPT-sessie nog effectief zijn, bijvoorbeeld als de ontsluiting niet wil vorderen. Integral Pelvic Therapy (IPT) is holistische vorm van bekkentherapie, waarbij de balans in het bekken hersteld word d.m.v. uit- & inwendige massagetechnieken.

Badbevalling

Wij zijn een groot voorstander van badbevallingen. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Het warme water geeft ontspanning en een geweldig pijnstillend effect.
  • Veel bewegingsvrijheid en diverse houdingen mogelijk. Het kindje kan hierdoor makkelijker indalen.
  • Voor de baby is het warme water een zachte en geleidelijke overgang van baarmoeder naar buitenwereld.

Ervaringen van cliënten

“Ik heb door zwangerschapsdiabetes een hele pittige zwangerschap gehad en had me geen betere verloskundigen kunnen wensen dan Daphne en Aster”

Liefs, Sanne en Mathijs

We hebben een hele fijne ervaring gehad met Aster en Kristel. Naast de reguliere zorg is er veel tijd en aandacht tijdens het hele traject voor wat er bij ons speelde en belangrijk was. Dit gaf rust en vertrouwen wat van hele grote waarde is geweest

Carlyn en Matthijs

Het was geweldig om het team van Dana aan onze zijde te hebben. Ze voelden precies aan waar behoefte aan was en luisterden goed naar onze wensen. Alles vanuit vertrouwen; precies wat wij wilden!

Marga en Christian