Zwangerschap

Werkwijze zwangerschap

Op het moment dat je weet dat je zwanger bent kun je een afspraak maken voor een intake en krijg je een team van 2 verloskundigen aangewezen. Alle controles zijn bij een van de 2 vaste vroedvrouwen.

Consulten

Elk consult duurt zo’n 45 minuten. Tijdens het consult nemen we de tijd om elkaar te leren kennen, jullie wensen te bespreken en te kijken wat er nodig is op dat moment voor een fijne en ontspannen zwangerschap. Ook kijken we vooruit naar de bevalling. Welke wensen hebben jullie? Uiteraard doen we ook de standaard medische checks. Indien je het prettig vindt, kun je ook bij ons een echo laten maken. In totaal zijn er zo’n 10-12 momenten waarop we elkaar zien. Waarvan één keer bij jou thuis, aan het einde van je zwangerschap.

Integral Pelvic Therapy

Integral Pelvic Therapy is een geweldige manier om je voor te bereiden op de bevalling. Uit ervaring merken we dat er minder interventies nodig zijn, als de bekkenbodem optimaal is ontdaan van fysieke en emotionele spanningen. Tijdens de zwangerschap zijn er 2 IPT-sessies van 2 uur inbegrepen bij de begeleiding.

Echoscopie

Soms is het vanuit medisch oogpunt wenselijk om samen met een echoscopist te kijken naar je baby in de buik. Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar je kindje. Voor zowel medische echo’s als echo’s op aanvraag of een pretecho kun je bij een van onze echoscopisten terecht. Mocht er iets afwijkends te zien zijn, zal dit ook met je verloskundige worden besproken. Medische echo’s worden meestal vergoed door je zorgverzekering en echo’s op aanvraag zijn voor eigen rekening.

Uitwendige versie

Voor een voorspoedige geboorte is het fijn als je kindje tegen het einde van de zwangerschap met het hoofdje naar beneden in je buik ligt. Bij een klein percentage van de zwangerschappen is dat niet het geval en is er sprake van een stuitligging of een dwarsligging.

Een vroedvrouw of gynaecoloog die daarvoor is opgeleid, kan dan van buitenaf proberen of het kindje wil draaien. Dit heet een ‘uitwendige versie’. Je kindje moet dit natuurlijk zelf ook willen, er wordt niets geforceerd. Bij Dana Centrum hebben we het geluk zo’n ‘versiekundige’ vroedvrouw in huis te hebben. Lees hier meer over de uitwendige versie. Ben je niet onder zorg bij Dana centrum? Neem dan contact met ons op om te kijken wat er mogelijk is.


Ervaringen van cliënten

“Ik heb door zwangerschapsdiabetes een hele pittige zwangerschap gehad en had me geen betere verloskundigen kunnen wensen dan Daphne en Aster”

Liefs, Sanne en Mathijs

We hebben een hele fijne ervaring gehad met Aster en Kristel. Naast de reguliere zorg is er veel tijd en aandacht tijdens het hele traject voor wat er bij ons speelde en belangrijk was. Dit gaf rust en vertrouwen wat van hele grote waarde is geweest

Carlyn en Matthijs

Het was geweldig om het team van Dana aan onze zijde te hebben. Ze voelden precies aan waar behoefte aan was en luisterden goed naar onze wensen. Alles vanuit vertrouwen; precies wat wij wilden!

Marga en Christian