Zwangerschap

Persoonlijke begeleiding tijdens jouw zwangerschap

Zwanger zijn is bijzondere maar ook spannende ervaring. Wij doen er alles aan om jullie te ontzorgen. Zodat jullie zo veel mogelijk kunnen ontspannen en genieten!

Eerste afspraak

Op het moment dat je weet dat je zwanger bent kun je een afspraak maken voor de eerste afspraak. Deze plannen we rond de 8 weken. Je krijg dan een uitgebreide intake en jouw team van 2 of 3 verloskundigen aangewezen. Alle (vervolg)controles zijn bij een van deze vaste vroedvrouwen.

Uitgebreide consulten

Elk consult duurt zo’n 45 minuten. Tijdens het consult nemen we de tijd om elkaar te leren kennen, jullie wensen te bespreken en te kijken wat er nodig is op dat moment voor een fijne en ontspannen zwangerschap. Ook kijken we vooruit naar de bevalling. Uiteraard doen we ook de standaard medische checks. Indien je het prettig vindt, kun je ook bij ons een echo laten maken. In totaal zijn er zo’n 10-12 consulten. Waarvan één keer bij jou thuis, aan het einde van je zwangerschap.

Gemiddeld zien we elkaar:

  • Tot 26 weken om de 4 weken
  • Tot 32 weken om de 3 weken
  • Tot 36 weken om de 2 weken
  • vanaf 36 weken tot aan de bevalling iedere week
Persoonlijke  begeleiding zwangerschap

Zorg afgestemd op jullie

Naast de medische checks stemmen we af op jullie persoonlijke behoeften. Iedere vrouw, iedere zwangerschap is uniek. Zo ook onze zorg. Waar loop je tegenaan tijdens de zwangerschap? En niet te vergeten: Hoe beleeft je partner jullie zwangerschap? Heeft hij/zij misschien vragen waar hij/zij mee rondloopt? Bevallen doe je echt samen. Daarom is het zo belangrijk dat je (geboorte)partner ook betrokken is bij het hele proces.

Uniek: Integral Pelvic Therapy

Tijdens de zwangerschap is er een IPT-sessie van 2 uur inbegrepen bij de begeleiding. Integral Pelvic Therapy (IPT) is holistische vorm van bekkentherapie, waarbij de balans in het bekken hersteld word d.m.v. uit- & inwendige massagetechnieken. Het bekken is een gebied waar (onbewust) veel spanning en stress wordt opgeslagen. Door tijdens de zwangerschap aandacht te geven aan dit gebied, zien we in de praktijk dat er minder interventies nodig zijn tijdens de bevalling. De integratie van lichaamswerk maakt onze zwangerschapsbegeleiding uniek!

De IPT-sessies waren een waardevolle toevoeging in het gehele traject. Ervaringen rondom de geboorte van ons eerste kindje kregen een plekje. Ik ging vol vertrouwen de bevalling van ons tweede kindje tegemoet’

linda B.

Echo’s tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap krijg je bij Dana Centrum meerdere echo’s aangeboden. Met een echo kunnen we zien of het hartje klopt en of je kindje mooi groeit. Ook de medische echo’s zoals de 13 en 20-weken echo kun je bij Dana laten doen. Het is echter niet verplicht om een echo te laten maken. Soms is het wel wenselijk om met een echoscopist te kijken naar je baby in de buik. Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar je kindje. De medische echo’s worden meestal vergoed door je zorgverzekering. De echo’s op aanvraag zijn voor eigen rekening.