Verloskundigen Hilversum Regio: Holistische verloskundigenpraktijk in Zeist met tijd en liefdevolle aandacht

Over Dana verloskundigen Hilversum regio

Dana Centrum is een toonaangevende holistische verloskundigenpraktijk voor zwangeren in de regio Utrecht, Hilversum en Amersfoort waar jij, je partner en je baby altijd centraal staan. We bieden holistische verloskunde en doula-zorg in 1; zorg op maat vanuit onze praktijk in Zeist. Hierbij hebben we naast stevige medische zorg, ook oog voor alle emotionele aspecten die deze bijzondere tijd met zich mee kan brengen.

Iedere vrouw, iedere zwangerschap is uniek. Dus waarom zou je genoegen nemen met standaardzorg tijdens zo´n bijzondere periode?

Wat kan je van onze holistische verloskundigen Hilversum regio verwachten?

 • Praktijk in een huiselijke omgeving.
 • Uitgebreide verloskundige consulten van 45-60 minuten (regulier 15 min).
 • Holistische verloskundige zorg op maat en doula-zorg in 1: wij blijven bij je van begin tot eind, ook bij medische indicatie.
 • Betrokken en liefdevolle aandacht voor jou, je partner en je kindje, inclusief partnerbegeleiding.
 • Uitgebreide informatie over het verloop van je zwangerschap, bevalling en kraamtijd, inclusief begeleiding bij het maken van je beval- en kraamplan.
 • Unieke bekkentherapie (IPT) is onderdeel van de zwangerschapsbegeleiding zodat je bekken zo gezond en ontspannen mogelijk de bevalling in kan gaan.
 • Klein team van zeer betrokken en toegewijde vroedvrouwen met samen meer dan 60! jaar ervaring in het vak.
 • Goede samenwerking met ziekenhuizen in de regio Utrecht.

Wat onderscheidt ons van een ´reguliere´ praktijk?

Zwangerschap is een heel persoonlijke ervaring. Elke zwangerschap is uniek, net zoals de wensen van elk individu. Ben je op zoek naar onze exceptionele zorg? Dan ben jij bij Dana Centrum bij het juiste adres. Onze holistische aanpak verschilt van reguliere zorg. Om dit mogelijk te maken vragen wij een eigen bijdrage. Lees hier meer over welke keuzepakketten wij aanbieden.

Zorg Dana

 • Twee of drie toegewijde vroedvrouwen
 • Consulten van 45 minuten (10 tot 12)
 • Continue ondersteuning, zelfs medisch
 • 24 uur* ondersteuning bij de bevalling
 • 2/3* kraambezoeken van 1 uur
 • 3 echo´s (ruime tijd)
 • Partnerbegeleiding
 • 1 huisbezoek tijdens zwangerschap
 • 1 IPT behandeling (à 350,-)
 • Praktijk in huiselijke sfeer

Reguliere zorg

 • Eén (wisselende) vroedvrouw
 • Consulten van 15 minuten (10 tot 12)
 • 1e lijns ondersteuning
 • 4 uur* ondersteuning bij bevalling
 • 2/3 * kraambezoeken van 10 minuten
 • 3 echo´s 

Unieke zorg bij verloskundigen Hilversum regio

Wij bieden een unieke combinatie van verloskundige zorg en doula-ondersteuning. Dit betekent dat we gedurende het hele bevallingsproces aan jullie zijde staan, vanaf het begin tot het einde. Zelfs als er een medische noodzaak is en je naar het ziekenhuis moet voor verdere zorg, blijven we bij je als doula, terwijl de medische verantwoordelijkheid wordt overgedragen aan het ziekenhuispersoneel. We blijven ondersteunen in onze rol als doula zolang jij dat wenst.

Onze ervaring leert dat een vertrouwd gezicht bij je bevalling de kans op een positieve beval ervaring aanzienlijk vergroot.

Hoe ziet het traject bij Dana Centrum eruit?

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je al een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking bij Dana Centrum. We nemen ruim te tijd om je wensen en verwachtingen door te spreken. Als je besluit om bij Dana onder zorg te komen zien we je gemiddeld 10-12 keer tijdens de zwangerschap tijdens consulten van 45 minuten per keer. Rond week 35 komen we ook bij je thuis. Een van de consulten bestaat uit een lange verdiepende sessie van ongeveer 1,5 tot 2 uur waarin we samen nog dieper in kunnen gaan op aspecten die nog aandacht nodig hebben om goed de bevalling en kraamtijd in te kunnen gaan. Bij onze eigen echoscopiste kun je  niet alleen terecht voor alle standaard echo’s zoals de termijnecho en de 13- en 20-weken echo, maar ook voor echo’s op eigen verzoek. Tijdens de bevalling blijven we bij je en in de kraamweek komen we bij je thuis opzoeken. Niet alleen voor de standaard medische controles: we bieden ook emotionele en praktische begeleiding en ondersteuning in de eerste kwetsbare dagen na de bevalling. We sluiten het traject samen af met een nacontrole afspraak ongeveer 6 weken na de bevalling.

Diensten van Dana verloskundigen Hilversum regio

Hoeveel echo’s zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap krijg je standaard een termijnecho (tussen 10-12 weken), de 13-weken echo en de 20-weken echo aangeboden. Deze echo’s worden volledig vergoed en kosten je niets. Je beslist zelf of je gebruik wilt maken van dit aanbod, deze echo’s zijn niet verplicht. Er zijn soms indicaties waarvoor je extra echo’s krijgt aangeboden, zoals bijvoorbeeld wanneer je bloedverlies hebt, de plaats en ligging van je placenta onzeker is, er een vermoeden van het achterblijven van groei is of als je wilt weten in welke positie je kindje ligt. Deze echo’s kunnen gemaakt worden door onze eigen echoscopiste bij Dana Centrum.

Pretecho verloskundigenpraktijk Hilversum regio

Benieuwd naar het geslacht van je kindje of wil je gewoon wat langer naar je kleintje kijken? Naast de standaard echo’s bieden we ook pretecho’s aan op eigen verzoek. Hoewel deze niet vergoed worden en alleen beschikbaar zijn in Zeist, bieden we zo toch een oplossing als verloskundigen voor Hilversum en omstreken.

Integral Pelvic Therapy door verloskundigen Hilversum regio

Onze holistische vorm van bekkentherapie;  Integral Pelvic Therapy maakt deel uit van onze zwangerschapsbegeleiding, waarbij we de balans in het bekken herstellen door middel van zachte uit- en zonodig, inwendige massagetechnieken. Door tijdens de zwangerschap aandacht te geven aan het bekkengebied, zien we in de praktijk dat er minder interventies nodig zijn tijdens de bevalling en de bevalling dus soepeler verloopt met minder schade.

verloskundigen hilversum

Holistische aanpak

Wij zijn van mening dat zwangerschap en bevalling natuurlijke processen zijn die het liefst met zo min mogelijk ingrijpen verlopen. We moedigen vertrouwen in je eigen lichaam en innerlijke kracht aan, wat we elke vrouw gunnen. Bij ons ben je altijd welkom met je ideeën, twijfels en vragen. Op deze manier ondersteunen we jullie met vertrouwen op weg naar een sterke start als gezin!

Ervaringen van cliënten

“Ik heb door zwangerschapsdiabetes een hele pittige zwangerschap gehad en had me geen betere verloskundigen kunnen wensen dan de verloskundigen van Dana”

Liefs, Sanne en Mathijs

We hebben een hele fijne ervaring gehad met het team van Dana. Naast de reguliere zorg is er veel tijd en aandacht tijdens het hele traject voor wat er bij ons speelde en belangrijk was. Dit gaf rust en vertrouwen wat van hele grote waarde is geweest

Carlyn en Matthijs

Het was geweldig om het team van Dana aan onze zijde te hebben. Ze voelden precies aan waar behoefte aan was en luisterden goed naar onze wensen. Alles vanuit vertrouwen; precies wat wij wilden!

Marga en Christian

Meer weten over verloskundigen zorg?

Zwangerschapssymptomen
Blog | Zwangerschap

Wanneer de eerste zwangerschapssymptomen?

Wanneer treden de eerste zwangerschapssymptomen op? Het proces van zwanger worden en zwanger zijn brengt een mix van opwinding en spanning met zich mee. Vanaf het moment van conceptie begint je lichaam te veranderen en start een magische reis. Een tijd van verwondering, ongelooflijke kracht en soms ook onzekerheid. Bij Dana Centrum begrijpen we dat…

Overtijd uitleg
Blog | Zwangerschap

Overtijd zijn. Wat houdt dit in?

Je had je menstruatie al verwacht en bent nog niet ongesteld geworden…. In de meeste gevallen betekent het ‘overtijd zijn’ dat je mogelijk zwanger bent, maar niet altijd; menstruatiecycli kunnen nou eenmaal variëren, waardoor het moeilijk kan zijn precies te bepalen wanneer je “overtijd” bent. Wat kan het betekenen als je menstruatie uitblijft? En wat…

Toegepaste IPT voor Zorgprofessionals
Blog | integral pelvic therapy | Training Toegepaste IPT

Voordelen Toegepaste IPT-technieken voor Zorgprofessionals en Cliënten

Als zorgprofessional sta je dagelijks voor de uitdaging om de best mogelijke zorg te bieden aan je cliënten. Of je nu als verloskundige, (bekken)fysiotherapeut, (verloskundig) arts (i.o.) of, in een aanverwante discipline werkzaam bent, je zoekt voortdurend naar manieren om de kwaliteit van zorg te verbeteren en het welzijn van je cliënten te optimaliseren. We zien dat onze methode Integral Pelvic Therapy steeds…