intieme zelfmassage dag

Als vrouwen hebben we vaak de neiging om veel aandacht te besteden aan andermans behoeften en wensen. Hierbij vergeten we vlug onze eigen verlangens.

Wanneer je de tijd begint te nemen om aandacht te besteden aan je lichaam door middel van zelf-massage, zal je merken dat je beter in je vel komt te zitten. Je bent hiervoor niet afhankelijk van anderen maar kunt je eigen gezondheid verbeteren. Als vanzelf sta je meer in contact met je seksualiteit en je bent beter in staat grenzen te voelen en aan te geven. Je voelt je ontspannen en begint te stralen van binnenuit.


Het Programma

Deze training is onderdeel van een 2-daagse masterclass, maar het is ook mogelijk 1 dag deel te nemen!

15 juli: Intieme Zelfmassage

Daphne begeleid je in de techniek van intieme zelfmassage. Tijdens dit deel van de workshop leer je hoe je bekken in elkaar zit, wat je allemaal in je bekken kan voelen en of je bekken in balans is. Ook krijg je tools mee hoe je je bekken en vagina vrij kan maken van spanningspatronen en/ of opgeslagen emoties.

Vaak veroorzaken deze gevoelloosheid en/of pijn, wat zorgt voor een interne dysbalans en mogelijke bijbehorende problemen, zoals urine incontinentie, pijn bij het vrijen of een gevoel van incompleet zijn. Door zachte interne massage wordt het weefsel zacht zodat ontspanning optreedt, emoties vrij in het lichaam kunnen stromen en de gevoelloosheid of pijn oplost.

Voor zwangere vrouwen is deze techniek uitermate geschikt als voorbereiding op de bevalling! Immers, een baby zal gemakkelijker geboren worden vanuit een bekken waar de moeder volledig mee in contact staat en wat soepel en vrij is.

Daphne laat de techniek van intieme zelfmassage zien op haar naakte lichaam. Wanneer je zelf gaat oefenen kun je jezelf te bedekken met een dekentje. Naaktheid is dus geen vereiste.


Praktisch

  • 09.30 inloop.
  • 10.00 AM – 5 PM.
  • Maximale aantal deelneemsters is 18 (alleen vrouwen)
  • Breng een paar warme sokken, een schrijfblok, een flesje water en een dekentje mee.
  • Inbegrepen zit een biologische lunch.
  • Er is GEEN mogelijkheid tot overnachten.
  • Locatie: Casa Calluna, Boulevard 19, 3707BL Zeist.
  • Parkeren kan gratis op het terrein.

Investering

De investering voor deze dag is: €280. Reserveer jouw plekje door je ticket te kopen via de ticketlink:

Je kunt deze dag ook uitbreiden met een Borsten Zelfmassage dag en er een tweedaagse van maken. De investering voor de Borst- en Intieme Zelfmassage 2 daagse is: €540.


Vragen?
Voor vragen kun je Mariëtte of Daphne een e-mail sturen via training@danacentrum.nl.

Wie zijn Mariëtte en Daphne?

Mariëtte en Daphne zijn de directeuren van het Dana Centrum te Zeist. Dana Centrum is een opleidingsinstituut, een holistische verloskundige praktijk en een centrum voor bekkenzorg.

Autonomie loopt als een rode draad door beider carrières. Autonomie van de mens in zijn geheel, in de geboortezorg en als heling in het bekken.

Vanuit Dana hebben Mariëtte en Daphne de opleiding Integral Pelvic Therapy (IPT) ontwikkeld. Zij zijn beide head teachers van deze opleiding. IPT is een behandelmethode in het bekken waarbij gebruik gemaakt wordt uit- en inwendige release technieken, met als doel het bekken in balans te brengen. Deze opleiding is geaccrediteerd door de KTNO, KNOV en BATC. Tevens is Dana Centrum een holistische verloskundige praktijk, waar IPT wordt ingezet in de begeleiding rondom de geboorte.


Mariëtte en Daphne zijn de directeuren van het Dana Centrum te Zeist. Dana Centrum is een opleidingsinstituut, een holistische verloskundige praktijk en een centrum voor bekkenzorg.

Over Mariette

Naast directeur van Dana Centrum en hoofd- docente van de opleiding IPT, is Mariëtte van huis uit docente. Nadat zij een aantal jaar werkte als docente in binnen- en buitenland, heeft zij zich om laten scholen als Body Stress Release practitioner, waar zij jarenlang een praktijk in heeft gehad. Een aantal jaar geleden haalde zij het certificaat als borstweefsel therapeut. In Dana werkt zij tevens als IPT Practitioner. Mariëtte heeft een zeer zachte en effectieve manier van werken. Al meer dan een decennium is ze op het pad van zelfontplooiing en heeft ze vele cursussen en trainingen gevolgd in Tantra, sjamanisme, adem en meditatie.

Over Daphne

Daphne is naast directeur van Dana Centrum en hoofd- docente van de opleiding IPT, vroedvrouw. Ze heeft jarenlang gewerkt als Medisch Verloskundige in een Academisch centrum, maar ook als Holistisch Vroedvrouw in haar eigen praktijk. Daphne heeft zich na haar opleiding als verloskundige verdiept in de wereld van tantra, spiritualiteit en verschillende vormen van lichaamswerk waar ze allerlei certificaten voor haalde. Haar missie is de reguliere wereld te verbinden met de complementaire wereld. De oprichting van Integral Pelvic Therapy als op zichzelf staande behandelmodaliteit draagt bij aan haar missie. Daarnaast werkt zij als vroedvrouw en IPT practitioner binnen Dana Centrum.