Opleiding Integral Pelvic Therapy®

Op dit moment is de zesde editie van onze Integral Pelvic Therapy Practitioners opleiding aan de gang. In september 2023 start er weer een nieuwe ronde van deze 1-jarige post-HBO opleiding (10 maanden). Heb jij interesse en wil je weten of dit wat voor jou is? Kom naar de online info-avond op 3 mei of 20 juni a.s. Onderaan deze pagina kun je je aanmelden voor deze online avond.

Ben jij…

-Een zorgverlener met een passie voor vrouwenwerk,
-Bereid om op een diepe laag te werken,
-Nieuwsgierig en heb je een verlangen te werken met het vrouwelijk bekken?

Dan is deze opleiding wellicht wat voor jou!

Wat houdt Integral Pelvic Therapy in?

Integral Pelvic Therpapy is een vorm van subtiel lichaamswerk met als doel om de balans in het bekken te herstellen, en zo het zelf herstellend vermogen van het lichaam te activeren. IPT kan helpend zijn bij allerlei bekkenklachten zoals urineverlies, pijn bij het vrijen, spanning in het bekken, fertiliteitsproblemen of menstruatieklachten.

IPT is een holistische vorm van bekken therapie. We kijken naar alle lagen: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. We verbinden met deze unieke methode de medische als de emotionele en energetische wereld.

Voor wie is deze opleiding?

De IPT-Practitioner opleiding is voor iedereen die met het vrouwelijk bekken werkt, zoals, fysiotherapeuten, artsen, verloskundigen, doula’s, lichaamswerkers coaches, massage- therapeuten en andere professionals die geïnteresseerd zijn in vrouwenzorg.

Voorafgaand aan de opleiding is er eerst een intake-gesprek om te kijken of de opleiding passend is.

Duur en programma

De opleiding is post-HBO en duurt 10 maanden. Het is een mix van theoretische kennis en hands-on training. Je sluit de opleiding af met een theoretisch, praktisch en mondeling examen. Daarbij schrijf je ook een thesis die je aan het einde van de opleiding presenteert. Na het afronden van de opleiding, heb je alles in huis om je eigen praktijk te starten.

Bekijk hier welke onderwerpen er aan bod komen en de studiebelasting.

Kennisniveau en toelating

Om deel te nemen aan de IPT-Practitioner opleiding heb je:

  • Medische- en psychosociale basiskennis (of ben je bereid deze te volgen binnen 2 jaar nadat je de IPT-opleiding hebt afgerond).
  • Affiniteit met het werken met het bekken.
  • HBO-werk- en denkniveau.
  • Zelf een IPT-sessie ervaren van één van de huidige IPT-practitioners.
  • Een intakegesprek gehad met Daphne of Mariëtte.

Docenten

Daphne van der Putten en Mariëtte Frits zijn oprichters van de Integral Pelvic Therapy en de hoofddocenten van de Practitioners opleiding. Ook zullen er af en toe gastdocenten uit het werkveld aanschuiven om hun expertise te delen.

Accreditatie

De opleiding is geaccrediteerd door het KTNO met 18 EC en door de KNOV met 16 punten in cluster A plus 60 punten in cluster D. Erkenning van onze opleiding door de beroepsverenigingen BATC en de NVST. Na afstuderen ben je een gecertificeerde Integral Pelvic Therapy Practitioner en kun je, na aansluiting bij onze associatie “de IPTA”, aan het werk in je eigen praktijk, op een legale en verantwoorde wijze.

Investering

De kosten voor de IPT Practitioner opleiding ( 10 maanden) zijn in 2023 € 6800,-. Dit is inclusief:

  • Heerlijk vers bereide biologische maaltijden ( lunch of diner)
  • Uitgebreide syllabus met protocollen.
  • Alles wat je nodig hebt voor tijdens een IPT-sessie ( handschoenen, biologische olie, etc).
  • En..niet te vergeten een ongelooflijk bijzondere ervaring. Deze opleiding is een unieke manier om jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel.

(Om je plek te reserveren, vragen we een aanbetaling van € 1800)

Data & locatie

In september 2023 gaat de nieuwe opleiding van start. We komen maandelijks enkele dagen samen in ons prachtige pand ‘Calluna’ in Zeist.

Huize “Calluna”
Boulevard 19
3707 BL Zeist
Nederland

Meer info & aanmelden

Meer weten over de IPT-opleiding? Kijk dan hier op onze Engelstalige website: www.integralpelvictherapy.com. Aanmelden kan via deze link.

In september start een nieuwe ronde van de IPT-opleiding. Wil jij weten of deze opleiding iets voor jou is? Meld je dan aan voor de (gratis) info-avond op woensdag 3 mei of dinsdag 20 juni a.s.

Online informatieavond Integral Pelvic Therapy opleiding

Naam
E-mailadres(Vereist)

Wat zeggen cursisten over de IPT-opleiding?

Anne-Laure over de IPT Opleiding
Dominique deelt na een oefening in Embodied Consent
Vroedvrouw Hanneke over IPT Opleiding
Els: IPT Opleiding en carrièreswitch
Vroedvrouw Renske over IPT opleiding en Embodied Consent

Ervaringen van afgestudeerde practitioners

“What a profound study. Never could I have imagined the impact of this work.”

“This training had brought me so much depth in my work as a midwife. I can never work the way I did before.”

Mariëtte and Daphne are super skilled teachers. They have incredible knowledge and bring their teachings with a down to earth and humerous approach”

Through the IPTA I can finally work legally. I am super grateful for that.”