Training Toegepaste IPT technieken voor Zorgprofessionals

Training Toegepaste Integral Pelvic Therapy® technieken voor Zorgprofessionals!

Ben jij die BIG-geregistreerde zorgprofessional met interesse in IPT®, maar wil je niet de hele opleiding volgen? Dan is deze nieuwe training voor jou!

Waarom deze 6-daagse training?

Op veler verzoek hebben wij een nieuwe training ontwikkeld voor BIG-geregistreerde zorgprofessionals. Veel collega’s hebben ons benaderd met het verlangen om meer te leren over IPT® en de toepassing daarvan, zonder daarbij onze hele opleiding te hoeven volgen. 

In de praktijk

Tijdens de 6-daagse training leer je hoe je de belangrijkste pijlers van IPT® direct kan toepassen op de werkvloer. Je leert hoe je in korte tijd wederzijds vertrouwen opbouwt, waardoor de geleerde technieken direct toepasbaar zijn in je praktijk, tijdens de diensten of op de verloskamers. De training is uitermate geschikt voor verloskundigen, (bekken)fysiotherapeuten, (verloskundig) artsen (i.o.) en aanverwante disciplines. 

De training is opgebouwd in 3 blokken van 2 dagen.

 • Blok 1: Embodied Consent en Trauma Sensitief werken
 • Blok 2: Embodied Consent en Technische vaardigheden o.a.. Fascia,
 • Blok 3: Trauma Sensitief werken en Technische vaardigheden.

Theorie & Praktijk

Gedurende de trainingsdagen zal er worden geoefend op elkaar. Het is dus belangrijk dat je hiermee comfortabel bent. Het is niet nodig om naakt te zijn met elkaar. Je leert goed te kijken naar je eigen handelen als zorgverlener waarbij je opbouwende feedback zal geven en ontvangen. Let op: je leert tijdens deze training geen inwendige technieken en je wordt geen IPT Practitioner. Als je wilt leren werken als volwaardig IPT Practitioner kun je de (verkorte) IPT Opleiding volgen.

Tussen de trainingsdagen in vragen we je het geleerde in de praktijk te brengen en hierop te reflecteren. We gaan hiermee aan de slag tijdens intervisie- en supervisiemomenten op de trainingsdagen. 

.Na afronding van de training ontvang je een certificaat. Accreditatie is aangevraagd bij de KNOV/NVOG.

Wat leer je in deze 6 dagen?

 • Het verschil tussen Informed versus Embodied Consent
 • Communiceren volgens de principes van Embodied Consent
 • Kennis en inzicht rondom de principes van trauma en trauma geïnformeerd werken
 • Herhaling van basiskennis rondom anatomie en fysiologie van het bekken
 • Herkennen en werken met de belangrijkste bekkenstructuren waar trauma en spanningspatronen liggen opgeslagen
 • Werken met fasciae release technieken in de bekkenbodem
 • Litteken remediation in de buik en bekkenbodem
 • Inzicht in het handelen als zorgprofessional
 • Ontvangen en geven van constructieve feedback

Door wie wordt de training gegeven?

Daphne van der Putten is een ervaren gepassioneerde verloskundige met ervaring in de 1e, 2e en 3e derde lijns zorg. Vanuit een verlangen de reguliere wereld te verbinden met de complementaire wereld is zij samen met Mariëtte Frits de opleiding Integral Pelvic Therapy gestart in 2017. Daphne is telkens weer verbaasd over de effectiviteit van het werk en past de technieken uit IPT dagelijks toe in haar verloskundig werk. Daarnaast is Daphne actief als bestuurslid van de IPTA en het Evu, de vereniging van 1e lijns praktijken regio Utrecht.

Mariëtte Frits is van origine docente en een zeer ervaren therapeut en lichaamswerker. Mariëtte heeft veel aanverwante opleidingen gevolgd in het complementaire veld en integreert deze technieken in de opleiding Integral Pelvic Therapy. Met veel passie richt zij zich voornamelijk op het opleidingsdeel binnen Dana Centrum waar zij mede-eigenaar van is. Mariette is ook actief als bestuurslid van de IPTA.

Daphne en Mariette zijn de ontwikkelaars van Integral Pelvic Therapy®, oprichters en hoofddocenten van de IPT® Opleiding. Als zeer ervaren trainers weten zij groepsprocessen te begeleiden waarbij ze is staat zijn veilige kaders neer te zetten om zo iedere deelnemer het beste uit zichzelf te laten halen. 

Data Training Toegepaste IPT voor Professionals 2024

Zodra de data voor deze training bekend zijn, worden deze hier gepubliceerd.

Locatie

Dana Centrum “Casa Calluna”
Boulevard 19 
3707 BL Zeist

Investering:

€ 1950

Wat krijg je? 

 • 6 trainingsdagen met heerlijke lunch
 • Tussentijdse begeleiding
 • Cursusmateriaal
 • Een geweldige ervaring voor jou persoonlijk & professioneel!

Inschrijven doe je door een mail te sturen naar: training@danacentrum.nl