Training Toegepaste IPT voor Zorgprofessionals

Training Toegepaste Integral Pelvic Therapy® voor Zorgprofessionals!

Ben jij die BIG-geregistreerde zorgprofessional met interesse in IPT®, maar wil je niet de hele opleiding volgen? Dan is deze nieuwe training voor jou!

Waarom deze 6-daagse training?

Op veler verzoek hebben wij een nieuwe training ontwikkeld voor BIG-geregistreerde zorgprofessionals. Veel collega’s hebben ons benaderd met het verlangen om meer te leren over IPT® en de toepassing daarvan, zonder daarbij onze hele opleiding te hoeven volgen. 

De 6 pijlers in de praktijk

Tijdens de 6-daagse training leer je hoe je de belangrijkste pijlers van IPT® direct kan toepassen op de werkvloer. Je leert hoe je in korte tijd wederzijds vertrouwen opbouwt, waardoor de geleerde technieken direct toepasbaar zijn in je praktijk, tijdens de diensten of op de verloskamers. De training is uitermate geschikt voor verloskundigen, (bekken)fysiotherapeuten, (verloskundig) artsen (i.o.) en aanverwante disciplines. 

De opleiding is opgebouwd in 3 blokken van 2 dagen, waarvan het eerste blok ook los gevolgd kan worden.

 • Blok 1: Embodied Consent en Trauma Sensitief werken
 • Blok 2: Embodied Consent en Technische vaardigheden o.a.. Fascia,
 • Blok 3: Trauma Sensitief werken en Technische vaardigheden.

Theorie & Praktijk

Gedurende de trainingsdagen zal er worden geoefend op elkaar. Het is dus belangrijk dat je hiermee comfortabel bent. Het is niet nodig om naakt te zijn met elkaar. Je leert goed te kijken naar je eigen handelen als zorgverlener waarbij je opbouwende feedback zal geven en ontvangen. 

Tussen de trainingsdagen in vragen we je het geleerde in de praktijk te brengen en hierop te reflecteren. We gaan hiermee aan de slag tijdens intervisie- en supervisiemomenten op de trainingsdagen. 

Je ontvangt een uitgebreide syllabus van alle theoretische stukken als naslagwerk. Na afronding van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat. Accreditatie is aangevraagd bij de KNOV/NVOG.

Wat leer je in deze 6 dagen?

 • Het verschil tussen Informed versus Embodied Consent
 • Communiceren volgens de principes van Embodied Consent
 • Kennis en inzicht rondom de principes van trauma en trauma geïnformeerd werken
 • Herhaling van basiskennis rondom anatomie en fysiologie van het bekken
 • Herkennen en werken met de belangrijkste bekkenstructuren waar trauma en spanningspatronen liggen opgeslagen
 • Werken met fasciae release technieken in de bekkenbodem
 • Litteken remediation in de buik en bekkenbodem
 • Inzicht in het handelen als zorgprofessional
 • Ontvangen en geven van constructieve feedback

Door wie wordt de training gegeven?

Daphne van der Putten is een ervaren gepassioneerde verloskundige met ervaring in de 1e, 2e en 3e derde lijns zorg. Vanuit een verlangen de reguliere wereld te verbinden met de complementaire wereld is zij samen met Mariëtte Frits de opleiding Integral Pelvic Therapy gestart in 2017. Daphne is telkens weer verbaasd over de effectiviteit van het werk en past de technieken uit IPT dagelijks toe in haar verloskundig werk. Zij is inmiddels praktijkhouder van de caseload praktijk welke onderdeel is van Dana Centrum. Daarnaast is Daphne actief als bestuurslid van de IPTA en het Evu, de vereniging van 1e lijns praktijken regio Utrecht.

Mariëtte Frits is van origine docente en een zeer ervaren therapeut en lichaamswerker. Mariette heeft veel aanverwante opleidingen gevolgd in het complementaire veld en integreert deze technieken in de opleiding Integral Pelvic Therapy. Met veel passie richt zij zich voornamelijk op het opleidingsdeel binnen Dana Centrum waar zij mede- eigenaar van is. Mariette is ook actief als bestuurslid van de IPTA.

Daphne en Mariette zijn de ontwikkelaars van Integral Pelvic Therapy® en oprichters en hoofddocenten van de IPT®-opleiding. Als zeer ervaren trainers weten zij groepsprocessen te begeleiden waarbij ze is staat zijn veilige kaders neer te zetten om zo iedere deelnemer het beste uit zichzelf te laten halen. Meer weten over Daphne en Mariëtte? Klik hier!

Data Training Toegepaste IPT voor Professionals 2024

 • Blok 1: Embodied Consent en Trauma Sensitief werken. Communiceren voor Professionals, donderdag 18 en vrijdag 19 januari 2024 ( blok 1 is ook los te volgen!)
 • Blok 2: Embodied Consent en Technische vaardigheden o.a.. Fascia, donderdag 1 februari en vrijdag 2 februari 2024.
 • Blok 3: Trauma Sensitief werken en Technische vaardigheden: Donderdag 8 en vrijdag 9 november 2024

Locatie

Dana Centrum “Casa Calluna”
Boulevard 19 
3707 BL Zeist

Investering:

€ 1950,- voor de hele 6-daagse training. Wanneer je je voor de (gehele) training aanmeld en voor 31 oktober betaald, ontvang je € 150,- korting.

(Wanneer je alleen blok 1 wil volgen betaal je € 650,-.)

Wat krijg je? 

 • 6 trainingsdagen met heerlijke lunch
 • Tussentijdse begeleiding
 • Uitgebreide syllabus
 • Certificaat “Toegepaste Integral Pelvic Therapy Professional”
 • Een geweldige ervaring voor jou persoonlijk & professioneel!

Inschrijven doe je door een mail te sturen naar: training@danacentrum.nl