Nieuw! Cursus “Bevallen in Verbinding”

6 online Masterclasses met alle ins- & outs over jouw bevalling

 • Vind je het spannend om te gaan bevallen?
 • Weet je niet wat je te wachten staat?
 • Hoor je weleens spookverhalen van moeizame bevallingen?
 • Heb je een eerdere bevalervaring gehad en wil je het nu graag anders?
 • Ben je bang de regie te verliezen tijdens de bevalling?
Wij begrijpen je!

Daarom hebben wij de een cursus in de vorm van 6 online Masterclasses; “Bevallen in Verbinding” ontwikkeld. Want bevallen, dat doe je niet alleen. Je bevalt samen met je partner. Je bevalt samen met je kindje. Je bevalt samen met je geboorteteam. Wij geloven, dat iedereen een invloed heeft op jouw geboorte- ervaring. Of je nu voor de eerste keer of een volgende keer bevalt; jij kan daar zelf veel in doen!

Wat gaan we doen?

Tijdens de online (interactieve) Masterclasses gaan we in op allerlei onderwerpen. Met telkens als rode draad het opzoeken van de verbinding met de mensen om je heen. Zodat jij kan bevallen vanuit een basis van wederzijds vertrouwen, waarbij jij de regie houdt. Zodat je weet wat je kan verwachten en hoe jij met je partner kan anticiperen op mogelijke scenario’s. Thuis- maar ook in het ziekenhuis.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze cursus is als geheel of als losse Masterclasses te volgen en geeft je antwoord op de volgende vragen:

 • Wat gebeurt er in het lichaam van jou en je baby tijdens de bevalling?
 • Hoe kun je je het beste voorbereiden?
 • Hoe zorg je dat jouw wensen gehoord worden?
 • Op welke manieren kun je bevallen?
 • Wat nou als het anders loopt dan ik had verwacht?
 • Wat kan je partner doen om je te ondersteunen?
 • Als je al eerder bent bevallen, hoe kun je het nu anders doen?

Interactieve Masterclasses: ook los te volgen!

Tijdens de steeds 2 uur durende interactieve Masterclasses krijg je heel veel informatie rondom het betreffende thema en is er alle ruimte om al jullie vragen te stellen. Wanneer je alle 6 de Masterclasses volgt heb je een complete voorbereiding op jouw bevalling & kraamtijd. Echt, al deze know how en praktische tips wil je niet missen!

Korting bij betaling in één keer

Liever toch een aparte Masterclass volgen i.p.v. gelijk allemaal? Geen probleem. Je kunt je voor elke Masterclass apart inschrijven voor € 45,- per stuk. Zo kun laagdrempelig met ons kennismaken. Meld je je wel direct voor allemaal tegelijk aan? Dan profiteer je van een korting. Je betaalt dan € 225 i.p.v. € 270

Inhoud Masterclasses

2 mei van 19.30-21.30 uur: Alles over het geboorteproces

Je gaat binnenkort bevallen, wat nu? Wat gebeurt er allemaal in je lichaam als je weeën hebt? Hoe voelen weeën en wat is nu een normaal bevalproces? Tijdens deze Masterclass worden de verschillende fases van de bevalling doorlopen, waarbij je inzicht krijgt hoe jij, je partner en/of geboortewerkers invloed kunnen uitoefenen in iedere fase. Wat is helpend? Wat werkt afleidend? Wat kan je zelf doen? Aan het eind van deze Masterclass begrijp je hoe het vrouwenlichaam werkt, je hebt kennis van het bevalproces en je hebt inzicht welke factoren al dan niet verstorend zouden kunnen werken in jullie specifieke situatie.

Meld je hier aan voor de Masterclass van 3 mei.

23 mei van 19:30-21.30 uur : Embodied Consent

Het heft in eigen handen tijdens jouw zwangerschap en bevalling? Hoe doe je dat nou? Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat maar liefst 20% van de vrouwen de bevalling als negatief ervaart. Daarbij is het niet van belang wat er gebeurde, maar wel hoe je betrokken bent bij de beslismomenten. Communicatie blijkt dus een van de belangrijkste sleutels van een positieve bevalervaring! Tijdens de training Embodied Consent leer je communiceren met zorggevers (verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgsters etc.) vanuit gelijkwaardigheid. Je leert hoe je de regie en jouw autonomie kunt behouden tijdens deze bijzondere gebeurtenissen, zodat jouw wensen (en die van je partner) gehoord en gerespecteerd worden. Laat deze prachtige kans dus niet liggen; neem het heft in eigen handen en meld je aan voor deze krachtige workshop! 

Meld je hier aan voor de Masterclass van 23 mei.

20 juni van 19:30-21.30 uur : Badbevalling

Bevallen in bad wordt steeds populairder. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Zakt zo’n bad niet door het plafond als je op 3 hoog in een oud huis woont? Hoe groot is zo’n bad, hoe kun je het vullen en op temperatuur houden? Wat is de meerwaarde van in bad bevallen? Waarom zou je wel of misschien juist niet in bad bevallen? Zijn er ook contra- indicaties? Wat doe je als je verloskundige niet bekend is met een bad bevalling? Mag je ook in bad als medisch gaat bevallen? Op al deze vragen en nog veel meer krijg je een antwoord tijdens deze Masterclass over bevallen in bad.

Meld je hier aan voor de Masterclass van 20 juni.

4 juli van 19:30-21.30 uur : Voorkomen knip/scheur tijdens bevalling

Aan horror verhalen geen gebrek; iedereen kent wel iemand die “vreselijk is ingescheurd” of een “knip” heeft gekregen tijdens de bevalling. Maar wat betekent dit nu eigenlijk en is dit te voorkomen? Hoe kan je je lichaam voorbereiden zodat je zo min mogelijk kans hebt op een scheur of knip? Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat masseren van het bekkengebied enorm kan helpen bij het loslaten van spanning. Hoe soepeler het bekken, hoe minder kans op een knip of scheur. Daphne laat je tijdens deze Masterclass aan de hand van een model zien wát je precies kunt masseren en hoe. Je weet hoe je bekkenbodem in elkaar zit en hebt inzicht in jouw specifieke anatomie. Deze kennis en ervaring is gebaseerd op de methode Integral Pelvic Therapy en uniek binnen de verloskunde. Je leert dingen over je bekken die je nergens anders zult horen. Wil jij jouw bekken zo optimaal mogelijk voorbereiden; doe dan mee met deze bijzondere avond!

Meld je hier aan voor de Masterclass van 4 juli.

18 juli van 19:30-21.30 uur : Borstgezondheid tijdens en na zwangerschap

Wil je leren je borsten zo gezond mogelijk te houden tijdens de zwangerschap en daarna? Of je nu wel of niet voor borstvoeding kiest; borsten ondergaan een enorme metamorfose en verdienen aandacht in deze bijzondere periode. Toch wordt er vaak op een “klinische” manier naar gekeken. Ze moeten wel of juist geen melk produceren, tepels kunnen pijn gaan doen en ze hebben plots een andere functie dan voorheen tijdens intimiteit. We weten dat er veel opgeslagen ligt in het gebied van de borsten, het is echter zelden dat er aandacht wordt gegeven aan de meer emotionele laag. Tijdens de online workshop gaan we na een korte uitleg heel praktisch aan de slag. Je leert handgrepen die je zelf kunt toepassen of samen met je partner kunt uitvoeren. Vaak komen er als vanzelf emoties vrij die verborgen liggen in dit kwetsbare gebied. Vrouwen rapporteren zachtere, gezondere borsten met meer contact. Deze Masterclass is geschikt voor zwangere vrouwen, maar ook voor (kraam)vrouwen die wel of geen borstvoeding hebben gegeven. Zelfzorg voor je borsten, ze verdienen het!

Meld je hier aan voor de Masterclass van 18 juli.

29 augustus van 19:30-21.30 uur : Kraamtijd en Borstvoeding

Eindelijk! De baby is er! Er breekt een nieuwe tijd aan en ook nu komt er veel op je af als nieuwe ouder(s). Wij zien vaak dat de voorbereiding op deze periode te wensen overlaat. Er ligt veel focus op de bevalling, maar de periode erna lijkt soms bijna niet te bestaan. Terwijl de kraamperiode van cruciaal belang is voor jouw herstel, maar ook voor de ontwikkeling van je baby! Hoe kun je je voorbereiden op de kraamweek? Wat kun je doen zodat jullie in alle rust en vertrouwen de week na de bevalling ingaan? Je leert over de rollen en taken van de verloskundige en kraamverzorgster, hebt kennis over de essentie van borstvoeding, weet hoe je je kindje goed kan aanleggen en welke bakerpraatjes nu wel of niet kloppen. Kan je je baby verwennen? Helpen gekneusde koolbladeren tegen ontstoken borsten en is het echt waar dat je een bepaalde olie kan gebruiken om je perineum te ondersteunen?

Meld je hier aan voor de Masterclass van 29 augustus.

Praktisch

 • De Masterclasses zijn Interactief en worden NIET opgenomen.
 • Alle Masterclasses zijn afzonderlijk te volgen. Kosten zijn € 45,- per stuk.
 • Wanneer je ze allemaal koopt, krijg je er één gratis. Je betaalt dan € 225,- ipv € 270,-.
 • Na betaling krijg je de link in je mailbox.

Door wie?

De Masterclasses worden gegeven door Daphne en Mariëtte, eigenaren van Dana Centrum. Tevens zijn zij ontwikkelaars en opleiders van de complementaire behandelmethode Integral Pelvic Therapy. Deze methode wordt bij Dana Centrum geïntegreerd in de zwangerschapszorg. Beide zijn zij zeer ervaren trainers met ongelooflijk veel passie voor hun vak!

Daphne van der Putten

Daphne heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van thuis- en ook ziekenhuisbevallingen. Zij heeft op verloskundig vlak zo’n beetje alles wel  gezien en meegemaakt.

Zij is zeer gepassioneerd over de geboortezorg en deelt graag al haar passie, wijsheid en kennis met jullie. Zij neemt jullie tijdens de Masterclasses mee waarbij ze haar unieke kijk op de bevalling met je deelt. Een kijk met inzichten welke zij de afgelopen jaren heeft opgedaan en die je nergens anders zult horen!

Grijp deze unieke kans en laat je meenemen in de magische wereld van de zwangerschap, geboorte en kraamtijd.

Mariëtte Frits

Mariëtte Frits

Mariëtte Frits is al tijden gefascineerd door het Embodied Consent en borstgezondheid. Als trainer (en mede- ontwikkelaar) van het Embodied Consent neemt zij jullie mee in de kracht van communicatie. Hoe kun je in verbinding blijven communiceren met je geboorteteam?

Borsten ziet zij als “het vaak vergeten onderdeel” in de zwangerschap. Borsten verdienen veel meer aandacht en zorg. Leer praktische tools en handvatten die je meteen in de praktijk kunt toepassen.

Laat je meenemen en leer hoe je voor zowel je borstgezondheid als in de communicatie het heft in eigen handen kan nemen.

Vragen over de Masterclasses?

Heb je vragen over de training? Neem dan gerust contact met ons op via training@danacentrum.nl.