Martine Boerma, IPT Practitioner 

Martine werkt al enige tijd in de praktijk als IPT-Practitioner. Met hart en ziel, kennis, kunde, liefdevolle aanraking en humor begeleid zij vrouwen in hun proces. Wij zijn enorm dankbaar dat zij deel uitmaakt van ons team. 

Verloskundige in hart en nieren

Sinds 1998 ben ik verloskundige in hart en nieren. Eigenlijk had ik gehoopt dat ik als verloskundige alle dieptes van het vrouw-zijn zou leren en ontdekken, echter een kleinstukje van het vrouw-zijn werd ontsluierd.

IPT Practitioner Martine Boerma

Nu ben ik moeder van 2 volwassen zonen en een dochter in het begin van haar pubertijd. Getrouwd en mijn geliefde weer moeten loslaten en nieuwe liefdes mogen ontmoeten. Wat een prachtige (niet altijd leuke) levenslessen.

Toch kreeg ik niet alle lessen over vrouw-zijn, waar ik wel naar verlangde, om de vraagstukken waar ik mee te maken kreeg in mijn werk en privé te benaderen en aan te pakken. Het bleef als een sluier rusten over mijn werk als vroedvrouw, als moeder/opvoeder, in mijn relaties, rond seksualiteit en zelfs in het dansen van de tango.

Opleiding tot IPT Practitioner

Zoals dat blijkt te gaat met dit soort dingen komt toch het juiste bericht via via op mijn pad. In dit geval was het IPT. Na het volgen van de opleiding IPT kon ik weer verder stappen in mijn ontwikkeling en de vraagstukken van mijzelf en andere vrouwen iets meer ontsluieren. Door de opleiding heeft mijn werk als vroedvrouw kunnen verdiepen. Zo schijnt het een ander licht op mijn moederschap en zelfs in het dansen werkt het door; door menselijke kwetsbaarheid te durven tonen en de lichamelijke communicatie aan te gaan. Alles wordt een beetje anders zelfs tijdens het klussen in huis en naast je partner staan.

BIG-Code: 990 488 59 203