Lisa Mérelle, Levenstherapeut, healer, Reiki practioner

Mijn naam is Lisa Mérelle. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door wie mensen in hun kern zijn, wat hen beweegt, wat hen heeft gevormd. En ik heb altijd al een groot verlangen om daar licht op te schijnen om mensen verder te helpen. Om mensen weer in verbinding te brengen met zichzelf, energie en liefde te laten stromen. Wie verbonden is met zichzelf, kan zich beter verbinden met de ander en de wereld. Dan gaan we wezenlijk anders met elkaar en de natuur om. Dat is wat de wereld zo dringend nodig heeft.

Om me daaraan te wijden ben ik begin 2019 begonnen met de 5-jarige HBO-opleiding Levenstherapie aan School of Life Nederland. Een opleidingsinstituut voor levenstherapie en bewustzijnsontwikkeling, op basis van energetisch werk, traumaheling, lichaamswerk en coaching. Zolang ik in opleiding ben krijg ik supervisie vanuit School of Life over de sessies, wat een mooie verdieping geeft.

Van nature ben ik sensitief en doortastend op een zachte manier. Om samen alle lagen af te pellen en tot de essentie van jouw zijn te komen is voor mij het mooiste werk dat er is.

OVER LEVENSTHERAPIE

In ons deel van de wereld ligt de focus vaak op het mentale. We leven veel in ons hoofd, we verbinden met anderen via ons hoofd. Onze gedachten zijn bepalend voor wie we zijn. ‘Ik denk dus ik besta’. Daarbij vergeten we ons lichaam, onze emoties. Terwijl onze ervaringen zich eerst en vooral in het lichaam manifesteren. Wanneer onprettige ervaringen zich in het lichaam vastzetten, kunnen ze leiden tot psychische problemen en zelfs ziekte. Je lichaam is echter ook je redding: wanneer je leert luisteren naar de stem van je lichaam kan werkelijke heling plaatsvinden.

Levenstherapie kijkt daarom naar alle dimensies, verbindt het lichamelijke met het psychische, emotionele en spirituele. Deze holistische vorm van therapie is daarmee diepgaand en transformerend. Zoals de psychiater Thomas Hora zegt: ‘alle problemen zijn psychologisch, maar alle oplossingen zijn spiritueel.’

VOOR WIE

Wil je:
· meer in verbinding zijn met jezelf en je omgeving?
· meer uit je hoofd en in je lichaam komen?
· meer vreugde en energie in je leven ervaren?
· meer zelfvertrouwen voelen?
· je grenzen leren voelen en aangeven?
· leren omgaan met overprikkeling?
· uit herhalende patronen stappen?
· onprettige ervaringen verwerken?
· meer dan alleen praten?

Dan is Levenstherapie wellicht iets voor jou.

Tijdens de sessies bespreken we je allereerst je levensloop, je fysieke en emotionele klachten en je hulpvraag. We onderzoeken daarna samen de oorsprong van je denk- en gedragspatronen. Inzicht en bewustwording is de eerste stap tot verandering.

Naast gesprekken gebruik ik lichaamsgerichte oefeningen, ademtechnieken en mindfulnessoefeningen om je lichaamsbewustzijn te vergroten. Hoe meer je aanwezig kunt zijn in het hier en nu, in je lichaam, bewust van alle emoties en sensaties, hoe meer er heling plaats kan vinden. Daarnaast kan systemisch werk, chakra assessment, healing en Reiki onderdeel zijn van de sessies.

Ook kun je losse Healing of Reiki sessies boeken voor een diepe heling en ontspanning.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Kijk op www.lisamerelle.nl of stuur me een bericht op hallo@lisamerelle.nl

PRAKTISCHE INFORMATIE:

· Een sessie duurt 1-1,5 uur.
· Gedurende mijn 4e opleidingsjaar (2022) hanteer ik een gereduceerd tarief van €72,60 incl. btw (€60,- excl. btw voor ondernemers).
· De sessies kunnen tot 24 uur vantevoren kosteloos worden geannuleerd.

Ik ben aangesloten bij: Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) Federatie Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT) Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RCBZ), licentienr. 220240S Coaching Nederland (coaching.nl) Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine

Opleidingen:

2019-2023: HBO Levenstherapie – School of Life Nederland
2022: Masterclass Compassionate Inquiry (traumatherapie) – Gabor Maté
2021-2022: Medische Basiskennis Pro – Con Amore Opleidingen
2021: Psychopathologie – Con Amore Opleidingen
2021: Reiki I – Anne Boerrigter (Reikimaster Usui Shiki Ryoho)
2021: Chakra Training – Hermelijn van der Meijden
2020: Energy Healing Training – Hermelijn van der Meijden
2020: Loopbaancoaching – ICM Opleidingen
2000-2004: Communicatiewetenschap – Universiteit van Amsterdam